Česká spořitelna prodala dluh Sazky a stáhla se z boje

Zdeněk John
29. 12. 2011 14:42
Komárkova KKCG koupila od spořitelny pohledávku za Sazkou
Sído Sazky v Praze
Sído Sazky v Praze | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Jeden z důležitých hráčů v právní bitvě o platnost konkurzu a následného prodeje Sazky se stahuje z boje.

Česká spořitelna prodala svou pohledávku za Sazkou ve výši 215 milionů korun skupině KKCG miliardáře Karla Komárka. Současně s tím stahuje všechny žaloby, které v souvislosti s prodejem Sazky firmě Sázková kancelář podala.

"Ano, mohu říc, že jsme se s Českou spořitelnou na postoupení pohledávky dohodli," potvrdil informaci Aktuálně.cz Dan Plovajko z KKCG.

Ani spořitelna, ani KKCG nechtějí zveřejnit, za jakou částku pohledávku banka investiční skupině postoupila.

Sazka a stará Sazka

Sazku už nyní provozují společně PPF a KKCG, ale stále se ještě u různých soudů vedou spory o to, zda její insolvenční řízení a následný prodej organizovaný správcem Josefem Cupkou byl v pořádku. Spořitelna se dosud stavěla k těm, kteří proti prodeji Sazky za 3,81 miliardy korun protestovali.

Dohodou mezi Českou spořitelnou a KKCG ztrácí významného spojence především Penta a současné představenstvo Sazky (tedy představenstvo té původní, zkrachovalé firmy), které se k žalobě spořitelny přidaly.

Odkupy pohledávek

Odkupováním pohledávek, tedy stejným krokem, jaký nyní udělaly Česká spořitelna a KKCG, vlastně před rokem boj o pád a převzetí Sazky začal. Jako první začal dluhy Sazky skupovat miliardář a realitní magnát Radovan Vítek, k němuž se přidal Karel Komárek a firmy patřící do jeho investiční skupiny KKCG. Teprve jako třetí pak stejnou taktiku zvolila PPF Petra Kellnera, která od Vítka dluhy za Sazkou převzala.

PPF a KKCG pak díky silnému postavení mezi věřiteli finančně vyzáblou Sazku ovládly.

 

Právě se děje

Další zprávy