Česká spořitelna nabídne peníze v obchodech

Dušan Klimeš
12. 4. 2007 11:00
Cashback pokračuje v dobývání Česka
Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Banka s nejvíce drobnými střadateli se připojí ke konkurenci a dovolí svým klientům si při nákupu v obchodě i vybrat pár stovek korun.

Česká spořitelna (ČS) totiž plánuje zavést takzvaný cashback. Díky této službě si klienti mohou u pokladen obchodů vybrat hotovost, stejně jako u bankomatu. Zatím tuto službu poskytuje ČSOB a Poštovní spořitelna.

Po vzoru ČSOB limituje i ČS maximální výběr na 1500 korun a zůstává též podmínka nákupu v minimální hodnotě 300 korun.

Foto: Aktuálně.cz

Za poplatek

Na rozdíl od ČSOB a Poštovní spořitelny však Česká spořitelna počítá se zpoplatněním této služby.

"Hlavní výhodou služby cashback bude možnost vybrat i menší částky, než může klient vybrat v bankomatu, klienty jistě potěší také výhodnější poplatek," uvedl Miloslav Křečan, ředitel úseku kartové centrum České spořitelny.

Obchodníci budou moci o zprovoznění služby ve svých prodejnách žádat od června.

"V tuto chvíli vyjednáváme s několika velkými obchodníky, kteří mají o službu zájem," sdělila deníku Aktuálně.cz tisková mluvčí České spořitelny Klára Gajdušková.

Nechtěla ale říci jejich jména s tím, že je to zatím předčasné.

Foto: Aktuálně.cz, Jaroslav Pikous

Řady rostou

Se službou cashback na český trh přišla jako první firma Datart. Ta ji ale poskytovala pro klienty se speciální kartou Datart CETELEM.

Poté se šance chopila ČSOB a Poštovní spořitelna. Tyto banky již cashback poskytují v sítích společnosti Ahold, tedy v prodejnách Albert a Hypernova.

K využití služby stačí mít standardní platební kartu vydanou právě těmito bankami. Zároveň chystají rozšířit síť obchodníků, kteří službu poskytují.

"Připravujeme spuštění služby v dalším řetězci, a to v řádu několika týdnů," řekl koncem ledna Martin Orság, tiskový mluvčí Poštovní spořitelny.

Přípravy na poskytování služby cashback již dříve potvrdily i HVB Bank a Komerční banka.

 

Právě se děje

Další zprávy