Česká pojišťovna propustí pětinu vysokých manažerů

ČTK ČTK
30. 11. 2012 11:10
Odchodem zhruba 40 manažerů společnost příští rok ušetří 400 milionů korun

Praha - Českou pojišťovnu opustí do konce roku pětina současného vedení. Odchodem zhruba 40 manažerů společnost příští rok ušetří 400 milionů korun, píšou páteční Hospodářské noviny. Propouštění je součástí reorganizace, v jejímž rámci se mají zjednodušit řídící procesy a snížit náklady.

Propouštění zasáhlo celý vyšší a střední management, většinou jde o šéfy odborů či vrchní ředitele, kteří jsou o stupeň níž pod náměstky. "Mezi zaměstnancem, který obsluhuje klienty, a generálním ředitelem nebudou už víc než tři až čtyři manažerské úrovně," řekl listu šéf České pojišťovny Pavel Řehák. Doposud bylo těchto mezičlánků v řídící struktuře pět až šest.

Výpovědi souvisejí se zesílením tlaku na opětovné zvýšení tržního podílu. Peníze, které pojišťovna na propuštění a organizačních změnách uspoří, bude investovat hlavně do vybavení zhruba 4500 poboček, ve kterých vidí jednu ze svých konkurenčních výhod.

České pojišťovně ke konci září meziročně klesl čistý zisk o 200 milionů na 2,8 miliardy korun a výběr pojistného se snížil o pět procent na 24,2 miliardy korun. Společnost očekává, že k růstu se vrátí příští rok.

Česká pojišťovna je součástí Generali PPF Holdingu B.V., který působí ve 14 zemích střední a východní Evropy.

 

Právě se děje

Další zprávy