Česká pojišťovna míří na východ

ČTK
25. 1. 2006 17:03
Praha - Česká pojišťovna se rozhodla, že v letošním roce založí na Ukrajině a v Kazachstánu nové pojišťovny "na zelené louce".

Společnost PPF, do jejíž skupiny patří vedle ČP i splátková společnost Home Credit, chce podle mluvčí Dity Fuchsové letos zahájit podnikání na Ukrajině i v oblasti spotřebitelského financování. "Naší snahou je nalézt partnera nebo koupit společnost, která již má v tomto oboru nějaké zkušenosti. Vedeme jednání s několika vhodnými společnostmi, nicméně jsme prozatím ve fázi rozhovorů a nelze zatím hovořit o nějakém konkrétním případu," podotkla.

Finanční skupina PPF také uvažuje o tom, že v budoucnu uvede na trh akcie Home Creditu. Fuchsová dnes upřesnila, že vydání akcií se zvažuje pouze jako jedna z variant možného budoucího rozvoje skupiny PPF. "Nepodnikáme žádné aktivní kroky k IPO (primárnímu úpisu akcií)," poznamenala.

Home Credit patří v Rusku k největším na trhu, půjčky tam nabízí v tisícovce měst. Stejný model PPF rozjela v Kazachstánu a vedle Ukrajiny usiluje o průnik také do Číny, Vietnamu a na Balkán.

ČP je největší domácí pojišťovací ústav s tržním podílem 37 procent. Má základní kapitál tři miliardy korun a spravuje přes 13 milionů pojistných smluv. Jejím jediným akcionářem je společnost PPF Group. PPF je nejsilnější českou finanční skupinou, jejíž hodnota se odhaduje na více než 100 miliard korun, a která spravuje majetek za přibližně 200 miliard Kč.

 

Právě se děje

Další zprávy