Češi poprvé sázeli v Eurojackpotu, zájem byl obrovský

ČTK ČTK
10. 10. 2014 23:56
Tikety do miliardářské loterie podaly v Česku desítky tisíc sázkařů, prosázely 25 milionů, jackpot nikdo z nich nezískal.
Foto: eurojackpot.org

Praha/Helsinky - Češi v pátek poprvé mohli vyhrát při losování evropské loterie Eurojackpot s miliardovými výhrami. Tikety podaly v Česku desítky tisíc sázkařů, Sazka v pátek  večer několik hodin před slosováním evidovala vklady za více než 25,5 milionu korun, což bylo nad očekávání.

Páteční losování v Helsinkách se oproti plánovanému termínu ve 20:00 místního času (19:00 SELČ) o více než dvě hodiny z technických důvodů zdrželo. Jackpot ve výši 376 milionů korun nikdo z Čechů nezískal.

Do večera Češi do Eurojackpotu premiérově vložili přes 25,5 milionu korun a v doplňkové hře Extra 6 to bylo přes 4,4 milionu korun. Celkem bylo podáno přes 160 000 sázenek, což podle Sazky předčilo očekávání.

Miliardářská loterie Eurojackpot se hraje v 16 evropských zemích a na výhry se skládají všichni sázející. Pro získání hlavní výhry je nutné trefit sedm čísel, přičemž sázející tipuje pět čísel z 50 a dvě z deseti.

Šťastnými čísly dnes byla 11, 17, 20, 22 a 29, potažmo 4 a 6. Ve hře Extra 6 to byla čísla 8, 2, 7, 0, 7 a 4.

Na jedné sázence je možné vsadit maximálně šest sloupců, přičemž jeden sloupec stojí 60 korun. Předplatné lze zaplatit až na šest slosování dopředu. Kromě toho Sazka nabízí za 40 korun hru Extra 6, která se hraje na stejném principu jako Šance u Sportky.

V Eurojackpotu již padly výhry za miliardu korun

Nejvyšší výhra v Eurojackpotu zatím padla ve Finsku, v přepočtu přes 1,7 miliardy korun. Také druhá nejvyšší částka, kolem 1,5 miliardy korun, putovala sázkařům z Finska. Přes 1,2 miliardy korun také dvakrát vyhrály sázenky podané v Německu.

V jackpotu je vždy minimálně deset milionů eur (nyní v přepočtu 276,35 milionu korun), maximálně se může vyšplhat na 90 milionů eur (zhruba 2,5 miliardy korun). Výhra je v případě potřeby přepočítána podle aktuálního kurzu platného v den losování, Češi tak obdrží částky v korunách.

 

Právě se děje

Další zprávy