Celníci zabavili při kontrole přes 40 zakázaných kvízomatů. Odvezli je i s prohranou hotovostí

ČTK ČTK
27. 8. 2018 12:51
Celníci prověřovali čtyři herny v Klatovech, Sušici a Horažďovicích. Celkem v nich našli 42 kvízomatů, provozovatelům hrozí pokuta až 50 milionů korun.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Radek Nohl

Plzeň - Čtyři desítky nelegálních výherních automatů, takzvaných kvízomatů, zajistili celníci v uplynulých dnech při kontrole ve čtyřech hernách v Plzeňském kraji. Na webu celní správy to uvedla mluvčí krajských celníků Marcela Kašparová. Provozovatelům heren kvůli tomu hrozí ve správním řízení pokuta až 50 milionů korun.

Celníci prověřovali čtyři herny v Klatovech, Sušici a Horažďovicích. Celkem v nich našli 42 kvízomatů různých typů provozovaných bez povolení od ministerstva financí. "Nelegálně provozované hrací přístroje celníci zajistili, a to včetně finanční hotovosti ve výši 67 040 korun," doplnila mluvčí celníků.

Takzvané kvízomaty jsou výherní automaty kombinované s vědomostními otázkami. Jejich provozovatelé proto tvrdí, že kvízomaty nespadají pod loterijní zákon a nepodléhají povolování. Již před několika lety ale ministerstvo financí prohlásilo, že kvízomaty jsou nelegálním hazardem.

 

Právě se děje

Další zprávy