Čechy řecké požáry neodrazují. Míří k moři dál

Red eko
27. 8. 2007 12:00
Řecko táhne stále více
Foto: Martina Běhounková

Praha - Ani požáry řádící v Řecku, neodrazují Čechy od toho, aby svou dovolenou strávili v zemi antických památek. Přední cestovní kanceláře žádný pokles zájmu o zájezdy nezaznamenaly.

"Vše běží stejně jako v minulosti. Zájem o dovolenou v Řecku stabilně roste. Současná situace v zemi nijak naše klienty neovlivnila. Nezaznamenali jsme žádná storna," uvedl Tomáš Brejcha z cestovní kanceláře Čedok, která nabízí zájezdy jak na ostrovy, tak na pevninu.

"Naši klienti nebyli vůbec požáry zasaženi, nemuseli jsme nikoho stěhovat," dodal Brejcha.

Podobně hovoří zástupci dalších velkých kanceláří.

"Řecko je právě v tomto období velmi oblíbené a platí to i letos. Od září totiž začíná tak zvaná posezóna, kdy ceny řeckých destinací klesají až o třicet procent. Takže zájem neustále stoupá," sdělil Dan Plovajko z CK Fischer. Tato cestovní kancelář však peloponés ve své nabídce nemá, létá pouze na řecké ostrovy.

Stejná je situace u dalšího hráče na trhu. "Rozhodně jsme pokles zájmu o Řecko nezaznamenali. Je ale také pravdou, že letos není v naší nabídce pevnina," řekl Jan Koláčný z Exim Tours.

Podle něj se občas klienti ptají na situaci v letovisku, do nějž míří, ale vzhledem k tomu, že jde o ostrovy, které nejsou požáry zasaženy, jejich obavy není problém rozptýlit.

"Menší zájem o zájezdy do Řecka nepociťujeme," potvrzuje slova konkurence Pavlína Pešová z FIRO-Tour. "Všichni naši klienti, kteří se aktuálně rekreují v našich řeckých destinacích, jsou v pořádku, žádný z nich se nenachází v oblasti zasažené požáry. Ty postihly především Peloponés a Evii - tedy oblasti, které jako dovolenková místa pro naše klienty nevyužíváme. Ani klientů, kteří se s námi na dovolenou teprve chystají, se požáry minulých dnů nijak nedotknou," dodala.

Sledujeme:
Požáry v Řecku on-line: Už 63 mrtvých

 

Právě se děje

Další zprávy