Část akcií Leo Express získá člen jeho představenstva

ČTK ČTK
20. 6. 2013 18:14
Petr Köhler získal práva k nákupu podílu 3,4 procenta ve společnosti
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Člen představenstva a finanční ředitel soukromého dopravce Leo Express Petr Köhler se stal minoritním akcionářem společnosti. Získal akciový podíl a práva k nákupu akcií v celkové výši 3,4 procenta společnosti.

Zároveň byl vypořádán podíl Jakuba Havrlanta, který koupil akcie a práva k nabytí 11,5 procenta společnosti. Jeho majetkový vstup firma oznámila loni v prosinci.

Vstup minoritních investorů se uskutečnil v sérii transakcí, při poslední z nich se akcie v nominální hodnotě tisíc korun prodávala za 8181 korun, uvedla společnost.

Oba akcionáři zatím drželi ve firmě celkem desetiprocentní podíl akcií, zbylých devadesát procent vlastnil předseda představenstva Leoš Novotný. Jeho podíl se po uplatnění opce Havrlanta a Köhlera patřičným způsobem sníží.

Vstup nových akcionářů společně s akcionářským úvěrem od Novotného navýšil základní kapitál o 160 milionů korun. Naposledy podle obchodního rejstříku společnost navyšovala kapitál v dubnu 2011 na 122 milionů korun.

Leo Express provozuje pravidelné rychlíkové spojení mezi Prahou a Ostravskem od loňského listopadu. Za minulý rok vykázal ztrátu 85,6 milionu korun, což společnost připisuje obtížnému zahájení provozu. V letošním roce očekává, že se z červených čísel vymaní.

Prohlédněte si černý vlak Leo Express:

 

Právě se děje

Další zprávy