Bývalý král cestovatelů neuspěl v boji o firmu Fischer

Tomáš Fránek
31. 8. 2010 19:06
Nejvyšší soud zamítl dovolání bývalého majitele CK Fischer Václava Fischera

Brno - Další boj bývalého krále českých cestovatelů Václava Fischera proti novým vlastníkům cestovní kanceláře Fischer končí neúspěchem.

Nejvyšší soud totiž zamítl dovolání Václava Fischera proti valné hromadě cestovní kanceláře, na které došlo k navýšení základního kapitálu cestovky a posílení vlivu podnikatelského impéria Karla Komárka.

Nemravné jednání

Václav Fischer jako menšinový akcionář uvedl, že byl počínáním Komárkovi firmy poškozen.

"Došlo k výraznému zmenšení vlivu na rozhodování a na činnost společnosti,"  uvedl ve své žalobě Fischer. Podle něj bylo rozhodnutí valné hromady nemravné.

Nejvyšší soud ale rozhodl, že k porušení Fischerových práv nedošlo.

Cestovní kancelář založil Václav Fischer, který v Česku nejprve působil od poloviny 90. let prostřednictvím pobočky své německé Fischer Reisen.

Jeden z budovatelů cestovního ruchu v Česku musel kdysi úspěšnou cestovní kancelář Komárkovi pod tlakem prodat v roce 2004, protože se ocitla těsně před krachem. A prodej nakonec provázelo několik soudních sporů.

Boj i o jméno

V roce 2007 Fischer Komárkovu firmu KKCG zažaloval a požadoval, aby přestala v názvu cestovní kanceláře používat jeho jméno.

Soud první instance dal Fischerovi za pravdu, jenže Komárek se odvolal, a než případ projednal odvolací soud, Fischer žalobu stáhl. Oba znesváření muži nakonec uzavřeli tichou dohodu.


 

Právě se děje

Další zprávy