Budvar vloni v Německu uspěl. Vypilo se ho tam více

Radek Pecák Radek Pecák
17. 2. 2010 12:25
Budvaru se v Německu daří. Zvyšuje dokonce tržní podíl
Foto: Jaroslav Pikous Aktuálně.cz

České Budějovice - Už přes hranici 200 000 hektolitrů se vloni dostal prodej ležáku Budweiser Budvar v Německu. Celkový objem exportu do této země dosáhl v loňském roce 205 000 hektolitrů, což představuje meziroční nárůst o 9,3 %. Firma o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Němci pili Budvar více, i když celková spotřeba piva v Německu loni poklesla o 3 %. Německo je pro Budějovický Budvar již tradičně nejdůležitější exportní destinací. Vyváží tam zhruba třetinu veškerého exportovaného piva.

K růstu prodejů značky Budweiser Budvar došlo vloni jak v segmentu maloobchodu, tak i v gastronomii. Ležák Budweiser Budvar je v současnosti nabízen ve více než 1000 stylových restauracích a klubech. Právě pro gastronomii byla loni na německý trh uvedena speciální láhev ("Club-Flasche"), která by v budoucnu měla přispět k dalšímu nárůstu prodejů v tomto prodejním kanálu.

Němci pijí stále méně

"Naší výhodou v Německu jsou i mimořádně věrní zákazníci a konzumenti," říká obchodní ředitel Budvaru Robert Chrt. Podle posledního průzkumu společnosti Nielsen byl v roce 2009 ležák Budweiser Budvar dokonce nejprodávanější značkou prémiových importovaných ležáků v německých maloobchodech.

Tržní podíl Budějovického Budvaru v Německu se dlouhodobě zvyšuje. Je to nejen kvůli rostoucím prodejům, ale také kvůli tomu, že Němci pijí stále méně piva. V roce 1990 vypili Němci 142 litrů piva na hlavu ročně, loni jen asi 106 litrů
  
Celkově vloni Budvar vyvezl do 58 zemí celkem 580 000 hektolitrů piva, což je prakticky stejný objem, jako v roce 2008.  Nově začal pivovar vyvážet do Spojených arabských emirátů, Mexika a Kosova.

 

Právě se děje

Další zprávy