Brněnské letiště v létě odbavilo rekordních 225 000 lidí. Nové linky však zatím nemá

ČTK ČTK
20. 9. 2018 15:30
Meziročně stoupl počet cestujících na brněnském letišti o pětinu. Zvýšení nebylo překvapením, o 180 vzrostl totiž i počet letů.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Letiště Brno a.s.

Brno - Brněnské letiště o letních prázdninách odbavilo rekordní počet cestujících. Využilo ho 225 000 lidí, což představuje asi pětinový nárůst ve srovnání s loňským rokem. Důvodem bylo více sezonních charterových letů do turistických destinací. Sdělila to mluvčí letiště Kateřina Pichalová.

V červenci letištěm v brněnských Tuřanech prošlo nejvíce lidí od jeho zprovoznění. Bylo jich 115 000, nárůst počtu cestujících pokračoval i v srpnu. "Letištěm prošlo téměř 110 000 cestujících, což je oproti předchozímu srpnu dvacetiprocentní nárůst a zároveň stejně jako v červenci nejvyšší číslo v historii letiště, co se týče odbavených cestujících za srpen," uvedla Pichalová.

Zvýšení počtu cestujících nebylo žádným překvapením, už předem bylo v letovém řádu jen na prázdniny naplánováno asi o 180 letů více.

Do konce roku letiště rozšíří nabídku pravidelných linek o linku Brno - Bergamo, které leží poblíž Milána, Létat bude dvakrát týdně. Linka poprvé odletí v den výročí vzniku samostatného československého státu 28. října. Nová linka přichází po letech útlumu pravidelné osobní dopravy na Letišti Brno, odkud je možné pravidelně létat do Londýna a Mnichova.

Letiště jedná o dalších pravidelných linkách a snaží se propagovat Brno v zahraničí, aby ve větší míře přilétali také zahraniční turisté.

Loni letiště odbavilo 470 000 lidí a letos se předpokládá růst přes půl milionu, což bylo naposledy v roce 2012. Po Praze jde o druhé nejvytíženější letiště v zemi.

 

Právě se děje

Další zprávy