Boj o loterijní trh zesiluje, Fortuna má 1000 terminálů

Veronika Skálová Veronika Skálová
21. 6. 2011 11:13
Do jara 2012 chce mít Fortuna 3000 terminálů

Praha - Zatímco se rozhoduje o budoucnosti krachující Sazky, konkurenční společnost Fortuna vlastněná jedním z věřitelů loterijního gigantu, skupinou Penta, si připravuje půdu na rozšíření svého podílu na loterijním trhu v Česku.

Společnost už v loňském roce získala potřebnou loterijní licenci a nyní oznámila, že začala vytvářet síť terminálů, které budou konkurovat oblíbené sportce provozované Sazkou.

"Sázková kancelář Fortuna zhruba měsíc před spuštěním první číselné hry Fortuna Loto podepsala smlouvy s prodejci pro první tisícovku loterijních terminálů. Jsou mezi nimi řetězce Geco, HDS Retail, Citi-Tabák, Valmont nebo Peal, desítky individuálních prodejců a přibližně 100 poboček Fortuny," uvedla v tiskové zprávě.

Síť se má dál rozrůstat, podle dohody s firmou Interlot by mělo každý měsíc přibýt několik stovek dalších terminálů.

"Nyní podle plánu pracujeme na zasíťování a testování terminálů tak, abychom je mohli spustit ve druhé polovině července," uvedl Martin Illner, ředitel projektu Fortuna Loterie.

Fortuna plánuje do jara příštího roku rozšířit svou síť na tři tisícovky prodejních míst. Sazka umožňuje sázení své sportky na dvojnásobném počtu terminálů, po pauze kvůli nejisté budoucnosti Sazky, kdy je majitelé trafik začali odpojovat, už by měla být většina z nich opět v provozu.

Vlastní číselnou loterii chce spustit i společnost Synot, předběžně se počítá s jejím zahájením v září letošního roku.

 

Právě se děje

Další zprávy