Bin Ládin "letěl" s British Airways do Washingtonu

Petr Jemelka Petr Jemelka
1. 6. 2010 16:01
Jeho jméno se objevilo na elektronické letence v reklamě. Nikdo zatím netuší, kde se na letence jméno nejhledanějšího teroristy světa vzalo
Usáma bin Ládin se si prý často užívá lety první třídou
Usáma bin Ládin se si prý často užívá lety první třídou | Foto: Reuters

Londýn - O britském leteckém přepravci British Airways se konečně mluví v jiné souvislosti, než se stávkami a nuceným rušením letů. Tentokrát dostaly do britského zpravodajství z poněkud úsměvnějšího důvodu, i když ani v tomto případě nejde o zrovna pozitivní reklamu. "Dopravily" totiž nejhledanějšího teroristu světa přímo do hlavního města USA.

V rámci prezentace nové možnosti automatického odbavení pasažérů, prostřednictvím chytrého telefonu od společnosti Apple (iPhonu), byla použita fotografie elektronického palubního lístku, vystaveného na jméno Usámy bin Ládina. O případu informoval britský server Daily Mail.

Aby toho nebylo málo British Airways Ládina pasovaly na svého věrného zákazníka. Z palubního lístku navíc vyplývá, že si Bin Ládin užívá lety první třídou a jeho poslední destinací bylo hlavní město Spojených států Washington D.C. 

Vedení společnosti začalo ihned vyšetřovat, jak je možné, že se do reklamy dostalo jméno nejhledanějšího teroristy světa. Jako jedno z pravděpodobných řešení se jeví varianta, že reklamní kampaň sabotoval někdo z nespokojených zaměstnanců, kterých mají British Airways, kvůli plánovaným úsporným opatřením, v současné době požehnaně.

 

Právě se děje

Další zprávy