Besser se vrací. Poradí, jak rozvíjet rádio Classic

Jiří Hovorka Jiří Hovorka
Aktualizováno 5. 2. 2014 14:20
Rada pro rozhlasové a televizní vysílání schválila prodej dvou pražských rádií.
Jiří Besser.
Jiří Besser. | Foto: Jan Langer

Praha - Bývalý ministr kultury za TOP 09 Jiří Besser se stal poradcem pro strategický rozvoj rádia Classic FM. Novým vlastníkem stanice se stala společnost Voice of Prague, za níž stojí Petr Stuchlík, spoluzakladatel finančně-poradenské společnosti Fincentrum.

Prodej rádia Classic FM - společně s další pražskou stanicí Expresradio - nyní schválila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Dosavadním vlastníkem byla německá společnost Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft, jež si tyto stanice dočasně ponechala poté, co loni prodala vydavatelství Mafra skupině Agrofert Andreje Babiše.

Classic FM je na českém mediálním trhu jedinou soukromou hudební stanicí zaměřenou na klasickou hudbu, muzikály, filmovou hudbu, jazz a swing. Expresradio je hudební rádio zaměřené na metropoli

Chybějí tváře

"Je mi velkou ctí, že Jiří Besser přijal naši nabídku a ujme se pozice poradce pro rozvoj rádia Classic FM. Je to bývalý ministr kultury, jehož manažerské angažmá je považováno odbornými kulturními kruhy za velice úspěšné," říká zástupce nového majitele rádia David Šimoník.

Výkonným ředitelem obou rádií zůstává Pierre Beneš.

Nový vlastník již dříve deklaroval, že v tuto chvíli nehodlá zásadně měnit strategii směřování rádií. "Obě rádia mají zajímavý rozvojový potenciál na důležitém posluchačském trhu v Praze. Jak Classicu, tak i Expresu chybí výraznější marketing a tváře, obě stanice si zaslouží také investice do techniky i do nových technologií a cest, jak se dostávat k posluchačům," uvedl Šimoník.

"Classic FM i Expresradio staví na dobré značce, stabilní skupině posluchačů a kvalitním týmu lidí, kteří se o jejich vysílání starají. Významný nárůst obratu v uplynulých měsících před akvizicí je pro nás silným důvodem pro to, abychom i nadále na tento tým spoléhali," dodává Šimoník.

V rámci snahy o maximální využití potenciálu obou rádií přesto lze v čase změny očekávat. Nový vlastník plánuje například nadále posilovat tým expertů zajišťujících dlouhodobý rozvoj obou stanic. I proto se první personální posilou stal Besser.

Někdejší ministr kultury ve vládě Petra Nečase musel rezignovat na místo ve vládě kvůli nepřiznané firmě vlastnící apartmán na Floridě.

 

Právě se děje

Další zprávy