Babiš je krok od převzetí rádia Impuls

Ekonomika Ekonomika
25. 11. 2013 19:14
S vlastníky Impulsu podepsal Agrofert smlouvu o smlouvě budoucí
Babiš jedná o trojkoalici, ale nepřestává nakupovat.
Babiš jedná o trojkoalici, ale nepřestává nakupovat. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Podnikatel a politik Andrej Babiš udělal další krok v budování svého mediálního impéria. Skupina Agrofert, kterou vlastní, je krok od převzetí společnosti Londa, jež provozuje rozhlasovou stanici Impuls a Rock Zone 105,9.

Se stávajícími vlastníky podepsal Agrofert smlouvu o budoucí kupní smlouvě.

"Tato transakce znamená pro Agrofert po nedávné akvizici mediální skupiny MAFRA další významný krok v budování jeho mediální divize," oznámila společnost v tiskové zprávě. Podle ní teď ještě celá transakce závisí ještě na rozhodnutí antimonopolního úřadu a Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

"Koupě společnosti LONDA představuje rozšíření naší mediální působnosti do oblasti rozhlasového vysílání, což, jak věříme, dále posílí atraktivitu naší mediální divize pro obchodní partnery a podpoří její další rozvoj" řekl Libor Němeček, člen představenstva Agrofertu.

Podle dřívějších informací Hospodářských novin by se cena, kterou Babiš za Impuls zaplatí, mohla pohybovat mezi půl a tři čtvrtě miliardy korun.

Firmu Londa, které Impuls patří, vlastní ze dvou třetin německá mediální společnost Eurocast, zbylou třetinu drží český podnikatel Ivan Baťka. Jak velký podíl chce získat, Babiš neuvedl.

Rádio Impuls podle průzkumu Radio Projekt agentur STEM/MARK a Median poslouchá denně 1,05 milionu lidí. Loni před zdaněním a odpisy vydělalo téměř 90 milionů korun. Společnost Londa vedle Impulsu vlastní také rádio Rockzone

Babiš do médií vstoupil loni založením bezplatného týdeníku 5plus2. Letos koupil vydavatele Mafra, pod kterého spadají i Mladá fronta Dnes a Lidové noviny a také internetové portály iDnes.cz a Lidovky.cz. Bez výsledku Babiš jednal o převzetí skupiny Ringier Axel Springer CZ.

 

Právě se děje

Další zprávy