Auta zůstala doma, hlásí pojišťovna po týdnu kalamity

Petr Jemelka Petr Jemelka
18. 1. 2010 14:55
Škody přesáhly sto miliónů korun, přesto jsme jezdili opatrně
Potíže měla v Praze i hromadná doprava. Kvůli nehodě osobního vozu musely autobusy v Malešicích čekat v kolonách.
Potíže měla v Praze i hromadná doprava. Kvůli nehodě osobního vozu musely autobusy v Malešicích čekat v kolonách. | Foto: Zuzana Kleknerová

Praha - Během poslední kalamity jezdili řidiči opatrněji, nebo nevyjeli vůbec, ukazují nejnovější údaje České pojišťovny. V týdnu, kdy Česko zasypaly přívaly sněhu, se totiž bouralo méně než na počátku roku, kdy podmínky k jízdě byly o poznání příznivější.

Operátorům České pojišťovny přesto minulý týden nahlásilo dopravní nehodu pět tisíc řidičů. Kromě vozidel nahlásili klienti poškození sedmi stovek domů a stavení.

V porovnání s prvním lednovým týdnem havarovalo o 400 automobilů méně.

Na silnice se nicméně vydali i velmi nezkušení řidiči. Mezi účastníky nehod bylo totiž také pět mladíků, kteří ještě neoslavili dvacáté narozeniny. Nejstarším bourajícím byl šestaosmdesátiletý řidič z Brněnska.

Chyby řidičů odnášely stromy a ploty 

Nejčastěji se havarovalo do stromů, veřejných osvětlení, svodidel a plotů. Těžkých nehod eviduje policie za minulý týden méně, na silnicích zahynulo pět osob, což je rekordně nízké číslo.

Celková škoda podle České pojišťovny přesáhla sto milionů korun. Mezi poškozenými automobily byli například i takové vozy jako Jaguár, či Škoda Felicia z roku 1966. K největšímu počtu nehod došlo v Praze a okolí (1290 nehod), nejméně se bouralo v Karlovarském kraji (148 nehod).

 

Právě se děje

Další zprávy