Antivirová firma Avast ochrání i data na Facebooku

ČTK ČTK
3. 5. 2013 10:40
Cena, za kterou Avast Software koupila firmu secure.me, zůstává utajena
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Praha - Tuzemská antivirová společnost Avast Software koupila firmu secure.me, která se zabývá zabezpečením sociálních sítí a má na Facebooku 150 000 uživatelů denně. Uvedli to zástupci obou firem. Cenu nesdělili.

Aplikace od secure.me pomáhají uživatelům držet citlivé informace v bezpečí a zaměřují se na ochranu dat před programy, které mohou být nebezpečné nebo shromažďují data uživatelů. Sofistikované algoritmy secure.me analyzují a upozorňují na aktivity na Facebooku, které by mohly ohrozit soukromí uživatele, jeho bezpečí i dobrou pověst. Fungují přitom na počítačích i mobilních zařízeních.

"Vždy jsme byli fanoušky řešení a souvisejících technologií, které secure.me vyvinula a uvedla na trh, a nyní pracujeme rychlostí světla, abychom je plně integrovali do naší nabídky neplacených i prémiových produktů, tak aby pár set milionů našich uživatelů mohlo tyto výhody také využívat," uvedl ředitel technologické sekce Avastu Ondřej Vlček.

Avast díky akvizici získal klíčové technologie v oblasti ochrany soukromí na sociálních médiích, pokročilé kontroly obsahu a zabezpečení aplikací na mobilních zařízeních. Technologie použité ve facebookové aplikaci secure.me, v rozšíření do prohlížečů App Security a aplikaci pro iOS budou dostupné v produktech AVAST koncem roku 2013.

Bezpečnostní programy české společnosti Avast Software v současnosti chrání 184 milionů počítačů a mobilních zařízení po celém světě. Firma působí v oboru počítačové bezpečnosti více než 25 let. Její portfolio zahrnuje vše od bezplatného antiviru pro PC, Mac nebo Android až po prémiové produkty a služby pro firmy. Zaměstnává přes 250 lidí.

Společnost secure.me založili Mario Grobholz a Christian Sigl v roce 2009 a v současnosti má kanceláře v San Francisku a v Mnichově. Své bezpečnostní aplikace používají klienti ve více než stovce zemí.

 

 

Právě se děje

Další zprávy