Andrej Babiš přece jen kupuje pekárny United Bakeries

Ekonomika Ekonomika
29. 9. 2011 13:51
O obchodu se mluvilo již delší dobu, nyní ho bude schvalovat ÚOHS
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Radek Pecák

Praha  - Miliardář Andrej Babiš rozšiřuje porfolio svých firem o další pekařské uskupení. K jeho pekárnám Penam přibudou i největší tuzemské pekárny - United Bakeries.

Informaci o tom, že skupina Agrofert Holding podnikatele Andreje Babiše kupuje vlastníka největších pekáren Euro Bakeries Holding zveřejnil server Patria.

Pro agenturu ČTK ji pak potvrdil sám Adrej Babiš. "Jasně, dnes jsme to podepsali," odpověděl podnikatel. Zástupce United Bakeries naopak zprávu o transakci nepotvrdil. "My své záležitosti zásadně nekomentujeme," řekl mluvčí pekárenské skupiny Jaroslav Pomp.

Transakci nyní musí schválit antimonopolní úřad.

Informace o tom, že se akvizice chystá, prosakovala od jara.

Šeptalo se o tom od jara

Sám Andrej Babiš byl dlouho tajemný. "Možná do Vánoc něco koupíme," naznačil tehdy Babiš. Že by konečně dosáhl na pekárenskou jedničku United Bakeries? "Nechci to komentovat. Nevím, uvidíme," vyhýbavě odpověděl týdeníku EURO.

Pekárny bratří Paříků byly na prodej už delší dobu, zájemců se ale objevilo víc. Zdroj s dobrými informacemi z oblasti akvizic na jaře týdeníku Euro potvrdil, že Babiš se už s majiteli United Bakeries dohodl a teď se dolaďují podmínky.

Ani druhá strana obchod tehdy nepotvrdila. "O prodeji nic nevím. Jako výkonný ředitel a patnáctiletý spolupracovník pánů Paříků bych měl o odkoupení vědět," reagoval Jedlička za United Bakeries soustřeďující pekárny Delta a Odkolek. Pomalu každý druhý měsíc prý slyší, že je společnost prodaná. "Až se tak stane, akcionáři o tom budou informovat," uvedl pro Euro Jedlička.

 

Právě se děje

Další zprávy