Češi počítačové hry umí. Podívejte se na nejúspěšnější tituly tuzemských studií

Ondřej Neufus ČTK Ondřej Neufus, ČTK
30. 11. 2019 16:37
Belgický herní festival Meet & Build připomněl světu, že se čeští vývojáři počítačových her řadí mezi světovou elitu. Také podle organizátorů je český herní průmysl vzhledem k velikosti země nebývale úspěšný. Důkazem toho je i nově ohlášený nákup tuzemského studia Beat Games, které koupil Facebook. Aktuálně.cz nyní přináší přehled nejúspěšnějších her z produkce českých herních studií.
Beat Saber
Beat Saber | Foto: hyperbolicmagnetism.com

Studio Beat Games

Hra Beat Saber od tuzemského studia Beat Games, ve které hráč pomocí dvou světelných mečů seká přilétající kostky v rytmu hudby, přišla na trh v květnu 2018 ve verzi pro Windows, loni v listopadu pak přibyla i varianta pro PlayStation.

Letos v květnu se možnosti hraní rozšířily i na platformu Oculus Quest od vývojářského studia spadajícího pod Facebook, které nyní českou firmu koupilo. Hra se přitom od počátku setkala s nadšeným přijetím, jen do letošního března se prodalo přes milion kopií.

Letos v dubnu získal Beat Saber cenu za nejlepší českou hru roku 2018. Ve svém segmentu je nejprodávanější hrou na světě.

 

Právě se děje

Další zprávy