Češi počítačové hry umí. Podívejte se na nejúspěšnější tituly tuzemských studií

Ondřej Neufus ČTK Ondřej Neufus, ČTK
30. 11. 2019 16:37
Belgický herní festival Meet & Build připomněl světu, že se čeští vývojáři počítačových her řadí mezi světovou elitu. Také podle organizátorů je český herní průmysl vzhledem k velikosti země nebývale úspěšný. Důkazem toho je i nově ohlášený nákup tuzemského studia Beat Games, které koupil Facebook. Aktuálně.cz nyní přináší přehled nejúspěšnějších her z produkce českých herních studií.
Foto: Shutterstock

Úspěch na belgickém festivalu

V Česku je téměř stovka herních firem, jejichž obrat každoročně stoupá a loni dosáhl tří miliard korun. "Jsme zhruba stejně velké země a my se od vás můžeme učit, co se povedlo vašemu hernímu průmyslu," řekl dokonce o Česku před začátkem festivalu v Charleroi nedaleko belgické metropole jeho ředitel Julien Annart.

Díla některých tvůrců mají světový ohlas a organizátoři proto pozvali ve spolupráci s Českým centrem Brusel jejich tvůrce do Charleroi. Stovky návštěvníků akce si mohou vyzkoušet například procházku vizuálně vytříbeným světem Chuchla od studia Amanita Design, rytmickou práci se světelným mečem ve virtuální realitě Beat Saber od tvůrců z Beat Games či se seznámit s realitou protektorátního Československa ve hře Attentat 1942, která vznikla na Univerzitě Karlově.

  • Na dalších kartách si přečtěte o úspěšných českých projektech.
 

Právě se děje

Další zprávy