Češi se cpou v práci méně. Vyrážejí na výhodná meníčka nebo si jídlo nechávají vozit

Iva Špačková Iva Špačková
29. 3. 2019 14:10
Stravování Evropanů se za posledních deset let výrazně změnilo. Roste počet lidí, co si nechávají přivážet jídlo do kanceláří, dbají na vyváženější stravování a jedí menší porce. Češi tyto trendy následují, obědvají ale častěji než dřív a vedle jídel z přivezených krabiček chodí velmi rádi do restaurací čí jídelen. Vyplývá to z průzkumu stravovacích zvyklostí v deseti evropských zemí od společnosti Edenred. Podívejte se, v čem Češi předčí své sousedy.
Foto: iStock

Změna stravovacích zvyklostí

Stravování Evropanů se za posledních deset let výrazně změnilo. Roste počet lidí, co si nechávají přivážet jídlo do kanceláří, dbají na vyváženější stravování a jedí menší porce. Češi tyto trendy následují, obědvají ale častěji než dřív a vedle jídel z přivezených krabiček chodí velmi rádi do restaurací čí jídelen.

Vyplývá to z průzkumu stravovacích zvyklostí v deseti evropských zemí (ČR, Španělsko, Portugalsko, Švédsko, Itálie, Francie, Belgie, Rakousko, Slovensko, Rumunsko) od společnosti Edenred. Edenred zprostředkovává stravování pomocí stravenek Ticket Restaurant, benefitní karty Edenred Benefits a spravuje benefity přes systém Cafeterie.

  • Průzkumu se účastnilo 24 528 strávníků, v Česku to bylo 1 105. Data z konce roku 2018 jsou porovnávána s výzkumy z let 2009 a 2013.
  • Na následujících kartách se podívejte na nejzajímavější části studie.
 

Právě se děje

Další zprávy