Češi mohou legálně sázet na deseti webech, před ostatními ministerstvo varuje

ČTK ČTK
14. 9. 2015 14:19
Kurzové sázky v Česku legálně nabízí deset firem, zdůrazňuje ministerstvo financí na nově zveřejněném seznamu. Další dva weby pak zařadilo mezi provozovatele internetových karetních her. Prostor pro další společnosti má přinést připravovaný zákon o hazardu, který mimo jiné umožní internetové sázení společnostem se sídlem v některé zemi EU.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - V Česku je pouze deset webových adres, na kterých mohou lidé legálně podávat kurzové sázky a hrát karetní hry. Jejich přehled dnes zveřejnilo ministerstvo financí. "Všechny ostatní působí na českém internetu nezákonně," sdělil mluvčí ministerstva Michal Žurovec.

Kurzové sázky nabízí deset firem, další dva weby ministerstvo zařadilo mezi provozovatele internetových karetních her. Nechybí tu žádná velká česká sázková společnost, Synot Tip je v obou seznamech.

Internetové kursové sázky:

Adresa Provozovatel
www.3eprojekt.cz 3E Projekt
www.ifortuna.cz Fortuna Game
www.chance.cz Chance   
www.kajotbet.cz Net and Games
www.sazkabet.cz Sazka
www.startip.cz Slot Group
www.synottip.cz Synot Tip
www.tipsport.cz Tipsport.net
www.victoriatip.cz Victoria-Tip

Internetové karetní hry:

Adresa Provozovatel
www.multilotto.cz Multigate
www.synottip.cz Synot Tip

Pramen: Ministerstvo financí

Platný zákon v Česku zakazuje provozovat loterie a podobné hry firmám, které nemají sídlo na českém území a povolení ministerstva financí. Asociace provozovatelů kursových sázek přesto eviduje 15 zahraničních sázkových firem s českými webovými adresami, které v Česku působí nelegálně. Stovky dalších jsou z ČR přístupné a aktivně tu působí. Na více než 1500 českých internetových adres asociace odhalila nelegální reklamu na černé provozovatele, kteří lákají české sázkaře.

Stát tak přichází o peníze z daní, které zahraniční společnosti v Česku neplatí. Asociace odhaduje, že poměr legálního trhu vůči nelegálnímu je na internetu 1:1. U firem s platnou licencí Češi jen na sportovní sázky loni prosázeli 3,3 miliardy korun.

Některé společnosti působící na českém trhu bez povolení ministerstva financí poukazují na to, že české právo není v souladu s právem EU. Tím ospravedlňují své působení v Česku. Změnit by to měl připravovaný zákon o hazardu, který mimo jiné umožní internetové sázení společnostem se sídlem v některé zemi EU.

 

Právě se děje

Další zprávy