Češi inovují dárcovství online, aby pomohli Japonsku

Ekonomika Ekonomika
21. 3. 2011 11:15
Unikátní české platformy na webu sbírají dary pro postižené přírodní katastrofou
Speciální aplikace Armády spásy na pomoc Japonsku, kterou pro globální charitativní organizaci vyvinuli lidé z české firmy Candytech/Socialbakers.
Speciální aplikace Armády spásy na pomoc Japonsku, kterou pro globální charitativní organizaci vyvinuli lidé z české firmy Candytech/Socialbakers. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Po darujspravne.cz, unikátním českém webu nabízejícím moderní a prověřené cesty, jak pomáhat lidem v nouzi, představují čeští inovátoři další ojedinělou charitativní aplikaci pro oběti japonského zemětřesení a tsunami.

Tentokrát má globální ambice - nástroj globální charitativní organizace Armáda spásy a nazvaný Unite to Help Japan je dostupný v celosvětové síti Facebook.

Aplikace, kterou pro Armádu spásy vytvořili specialisté z české firmy Candytech/Socialbakers, je přitom první svého druhu.

"Japonsko nás potřebuje, mnozí lidé tam teď hladoví a přišli o všechno", říká Jan Řežáb, šéf Candytech/Socialbakers, "a proto jsme vytvořili i tuto Facebook aplikaci. Je to jedinečný koncept, na jehož základě mohou facebookoví přátelé mezi sebou sledovat, jak kdo pomáhá. Říkáme tomu sociální dárcovství."

"Armáda spásy je zárukou, že všechny dary lidí z celého světa půjdou na pomoc postiženým zemětřesením a tsunami a na obnovu poničené země", uvedl Mike Stannett, hlava české pobočky této mezinárodní charitativní organizace.

Tvůrci očekávají, že se jim prostřednictvím aplikace podaří rychle vybrat několik desítek tisíc dolarů.

Facebooková akce je v krátké době druhým velkým online projektem pro Japonsko, jehož prostřednictvím se mohou Češi snadno a garantovaným způsobem zapojit do mezinárodní pomoci. Speciální stránka na portálu darujspravne.cz, partnerském webu Aktuálně.cz, nabízí prověřené akce respektovaných charitativních organizací.

Tento materiál vznikl v rámci společného projektu Aktuálně.cz a CSR fórum - webového magazínu Byznys a společnost.

Sekce chce informovat o světě firem, neziskových organizací, trendech v CSR a společenské odpovědnosti vůbec.

 

Právě se děje

Další zprávy