Cenu za užitečnost dostal i server na rezervaci letenek

Tereza Holanová Tereza Holanová
3. 10. 2011 17:07
Nejvíce lidem podle poroty pomohly dárcovské SMS, program na kontrolu podvodných taxikářů nebo systém na rezervace letenek.
Foto: Ondřej Besperát

Praha - Ocenění za využívání internetu za rok 2011 dostal server na rezervaci letenek nebo aplikace, která odhalí nepoctivé taxikáře. Letošní ceny Internet Effectiveness Awards (IEA) si autoři úspěšných projektů odnesli 27. září.

V kategorii charity, lidských práv a životního prostředí získal cenu portál Darujsprávně.cz, ze kterého lze pomocí Dárcovských SMS posílat peníze neziskovým organizacím.

Tyto peníze nevybírá provozovatel, ale putují přímo na účty neziskových organizací. Největší nárůst projekt zaznamenal v období katastrofy na Haiti a při povodních na Moravě. Darujsprávně.cz se dostal na první místo také za nejlepší mediální kampaň.

Cena za programy, které šetří peníze

Dvakrát na prvním místě se umístil také server Letuska.cz - a to v kategoriích Spotřební zboží a služby a Nejlepší užití on-line prodeje. Na stránkách "letušky" si v současné době zákazníci rezervují letenky, hotely nebo navazující cestovní služby za více než půl miliardy korun ročně.

Hlavní cenu za inovace, za nejlepší mobilní aplikace a užití internetového marketingu získala firma Et netera za aplikaci TAXIcheck. Uživatelé chytrých telefonů mohou pomocí tohoto programu kontrolovat, zda je taxikář neokrádá a zda účtovaná cena odpovídá platné sazbě a počtu najetých kilometrů.

Dále porota na první místo vybrala například Aplikaci Pojišťovna od skupiny eMan. Nástroj motoristům umožňuje, aby v případě dopravní nehody odeslali České pojišťovně hlášení o pojistné události.

Cena IEA hodnotí nápadité využívání digitálních médií k poskytování on-line služeb nebo lk epší komunikaci. "Porota se snaží ocenit taková řešení, která využila předností digitálních médií a přinesla největší užitek co největšímu počtu lidí, a to po co nejdelší dobu," uvádí organizátoři na stránkách soutěže.

Ocenění mohou získat soukromé firmy, státní instituce, charitativní organizace, ale i města nebo obce.

 

 

Právě se děje

Další zprávy