Celníci zajistili 750 litrů nelegálního alkoholu, našli ho ve sklepě v Českém Těšíně

ČTK ČTK
20. 12. 2017 13:32
Ve stejný den policisté zajistili nekolkovaný alkohol i ve voze, který přejížděl z Českého Těšína do Polska.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Jakub Plíhal

Český Těšín - Celníci v Českém Těšíně na Karvinsku zajistili téměř 750 litrů nelegálního alkoholu. Byl uložený ve sklepě domu nedaleko tamního tržiště. Pokud by se jej podařilo prodat, stát by na dani přišel o bezmála 150 000 korun. Uvedla to mluvčí moravskoslezských celníků Pavla Zdobnická.

Celníci alkohol odhalili během běžné kontroly, kterou koncem minulého týdne prováděli na tržnici v Českém Těšíně. "Všimli si dvou mužů, kteří stáli u otevřených dveří do sklepa. Ke dveřím zrovna couval osobní automobil. Když posádka spatřila celníky, vůz odjel. Jeden z mužů se pak snažil uzamknout dveře, ale to se mu nepodařilo," uvedla mluvčí.

Celníci pak ve sklepě našli krabice, ve kterých byly uloženy láhve s lihovinami různých značek. "Ostravští celníci napočítali celkem 747 litrů různého alkoholu ve spotřebitelském balení neznačeného kontrolní páskou," dodala.

Ve stejný den policisté zajistili nekolkovaný alkohol i ve voze, který přejížděl z Českého Těšína do Polska. Kromě piva řidič převážel 16 litrů alkoholu. "Řidič uvedl, že zboží koupil v Českém Těšíně. Věděl, že alkohol nemá kolky," řekla mluvčí.

 

Právě se děje

Další zprávy