Byt nanečisto? Navrhněte si interiér v počítači

Andrea Berinová
24. 7. 2013 16:30
Jak rozmístit nábytek a kterou barvu stěn vybrat? Vše si můžete předem zkusit virtuálně
Foto: Intel

Při vybavování interiéru je potřeba brát v úvahu především jeho prostorové možnosti. Jak nejlépe rozmístit nábytek, aby nikde nepřekážel a aby místnost nepůsobila stísněně, ale naopak vypadala opticky větší? Pomohou speciální počítačové programy vytvořené pro navrhování interiéru.

Vyberte si vhodný program a vyzkoušejte ho

Je možné pozvat si domů bytového architekta, profesionála, který na základě vašich přání zhotoví návrh interiéru právě v elektronické podobě.

Některé programy pro návrh interiéru jsou ale ke stažení zdarma, nebo je k dispozici jejich třicetidenní neplacená verze. Určitě se mezi nimi najde alespoň jeden, s nímž se vám bude dobře pracovat. Není nutné čekat, až se architekt k vašemu projektu dostane.

Začněte s navrhováním svého nového domova ještě dnes. Možná se na bytového architekta nakonec stejně obrátíte, ale už budete mít přesnější představu o tom, jak by měl váš domov vypadat.

Můžete rozmístit virtuální nábytek i spotřebiče

Programy nabízejí vlastní galerii různých druhů nábytku, ale je možné si vytvořit i vlastní 3D model nábytku. K dispozici jsou skříňky, křesla, sedačky, postele a postýlky, ale i spotřebiče, například myčky, pračky, ledničky či sporáky. Do návrhu se dají umístit i dveře a okna. Je možné také měnit barvy stěn i podlah.

Programy umějí pracovat i s přesnými rozměry, takže virtuální pokoj proporčně odpovídá skutečnosti, stejně jako rozměry nábytku. Kromě pokojů je možné vytvořit model koupelny, který bude zahrnovat sanitární keramiku, ale i barevné obklady či dlažbu. Existují také počítačové programy pro návrh zahrady.

 

Právě se děje

Další zprávy