Zrcadlo může posloužit také jako dekorace

Andrea Berniová
6. 12. 2012 11:00
Seženete různě rozměry a typy zrcadel - od těch klasických až k zrcadlům v zajímavých rámech
Zrcadlo může být i dekorací
Zrcadlo může být i dekorací | Foto: Reuters

Chtěli byste nějak ozvláštnit interiér? Můžete zkusit barevné tapety či samolepky na stěny, anebo různé dekorace. A co třeba zrcadla? Pokud vyberete ta správná, bude váš domov hned vypadat zajímavěji.

Chcete zrcadlo s rámem, nebo bez něj?

Můžete vybírat z mnoha velikostí i typů zrcadel. Mohou to být jednoduchá zrcadla bez ozdob a bez rámu, nebo naopak zrcadla dekorovaná či v zajímavých dřevěných nebo kovových rámech. Pokud stojíte o opravdu originální kousky, zkuste projít několik starožitnictví. Možná narazíte na velmi zajímavě zdobená zrcadla, která se do vašeho domu či bytu budou hodit.

Velké zrcadlo opticky zvětší místnost

Zrcadla mohou pokrývat třeba celou jednu stěnu místnosti. Taková se nejvíce hodí do domácí posilovny, do šatny či do předsíně, kde se před odchodem z domova upravujete. Často se velká zrcadla umisťují na posuvné dveře vestavěných skříní. Výhoda rozměrných zrcadel je jasná: dokážou velmi znatelně opticky zvětšit interiér. Pokud tedy přemýšlíte, jak to udělat, aby místnost vypadala větší, zkuste do ní umístit velká zrcadla.

Typ zrcadla by vždy měl korespondovat se zařízením interiéru. Starožitné zrcadlo by se například nesnadno kombinovalo s moderním nábytkem a doplňky.

Věděli jste, že zrcadla mohou i hřát? Stačí, když si pořídíte infrapanel typu zrcadla. Po zapojení do elektrické sítě zahřívá předměty i lidské tělo pomocí infračerveného záření. Jde tak o zajímavou alternativu k jiným typům vytápění.

Zrcadlo musí být vždy pečlivě připevněné, aby nemohlo spadnout, rozbít se či někoho zranit. Obzvlášť pokud máte malé děti a zrcadlo zavěšené na zdi, kde na něj dosáhnou, zbystřete. Možná bude lepší zrcadlo ze stěny sundat.


 

 

Právě se děje

Další zprávy