Zloději? Nespoléhejte na štěstí, pořiďte si alarm

Andrea Berniová
19. 3. 2013 14:35
Vykradených domácností přibývá, vsaďte na bezpečnostní systém
I váš domov může být vykradený
I váš domov může být vykradený | Foto: ASPEN.PR

Už jste někdy přemýšleli o tom, že by se váš dům či byt mohl stát cílem zlodějů? Možná máte pocit, že se vás to netýká.  Proč ale riskovat? Lepší je investovat do prostředků, které váš domov ochrání.

Obzvlášť u bytu jsou základem bezpečnostní dveře. Pokud bydlíte v rodinném domě, nemůžete zapomínat ani na bezpečnostní okna, nebo alespoň bezpečnostní folie.

Zloděje by také mohlo odradit venkovní osvětlení. Ale co když všechna tato opatření selžou? Pak je vaší poslední nadějí alarm.

Odhalit zloděje

Pokud jste se pro pořízení bezpečnostního systému rozhodli až po dokončení stavby, bude se hodit ten bezdrátový. Když si na něj ale vzpomenete dříve, je možné alarm zabudovat do stavby spolu s elektroinstalací.

Pohybová čidla v místnostech budou prostor monitorovat. Alarm se spustí, když zaznamenají pohyb. Vhodné také je umístit na okna a dveře magnetická čidla. Postarají se o to, aby nikdo nepozorovaně nevypáčil okno či dveře.

Abyste alarm nespustili sami, nezapomeňte vždy při příchodu domů odblokovat bezpečnostní systém pomocí číselného kódu. Zabezpečit můžete jen některé místnosti, anebo celý dům. Když jste doma a přesto chcete zařízení aktivovat, můžete tak učinit třeba jen v přízemí či v pracovně.

Co všechno bezpečnostní systém umí?

A co když dojde k nejhoršímu, zloděj se k vám dostane a alarm se spustí? Pak se ozve ohlušující siréna, která by zloděje mohla zastrašit. Možná ji zaslechne někdo z okolí a zavolá policii. Pokud na to nechcete spoléhat, pořiďte si alarm, který na váš mobil dokáže poslat upozornění ve formě SMS.

Alarm také může být napojený na pult centralizované ochrany. Pokud pak zaznamená v domě pohyb, rozjede se k vám zásahový vůz bezpečnostní agentury. Za takovou ochranu si ale připlatíte.

 

Právě se děje

Další zprávy