Zbavte svůj domov zápachu. Zkuste rekuperaci

Andrea Berniová
18. 10. 2012 14:18
Cigarety, smažení jídla, domácí mazličci, to jsou známé zdroje zápachu v interiéru. Jak se ho zbavit?
Jak se zbavit zápachu nejen z cigaret?
Jak se zbavit zápachu nejen z cigaret? | Foto: Reuters

Víte, jak se zbavit nepříjemných pachů v interiéru? Záleží na jejich původu. Pokud vám vadí pachy, které se produkují při vaření či smažení, možná jen potřebujete výkonnější digestoř.

Ale co s cigaretovým zápachem? Jestli doma kouříte, dříve či později to bude poznat. Cigaretový zápach má tendenci se v interiéru držet. Vy si toho možná nevšimnete, protože jste na pach cigaret zvyklí.

Návštěva, která do vašeho bytu zavítá, ale může být nepříjemně překvapena. Cigaretový zápach ulpí na záclonách a závěsech, na čalounění sedací soupravy, na knihách a dokonce i na stěnách. Pokud se chcete tohoto typu zápachu v interiéru zbavit, nejprve musíte s kouřením doma přestat.

Co vám od zápachu pomůže?

S různými typy zápachů, včetně toho cigaretového, může pomoci rekuperace vzduchu. Jde vlastně o způsob větrání, který se ale bez problémů uplatní i v zimě. Rekuperační jednotka totiž dokáže ohřát vzduch, který přichází zvenčí, na vámi stanovenou teplotu - a navíc ho ještě přefiltruje.

Pokud si nechcete pořizovat rekuperační jednotku, můžete vyzkoušet různé pohlcovače zápachu. Některé jsou určené na likvidování zápachu po domácích mazlíčcích, jiné pohltí cigaretový zápach. Proti němu pomůže i hořící svíčka, která vás zbaví některých chemických sloučenin obsažených v zápachu z cigaret. Škodliviny mohou být pohlceny i pokojovými rostlinami.

Další možností, jak si se zápachem poradit, je nanonátěr. Ten se aplikuje většinou na strop, je aktivován slunečním zářením a má schopnost likvidovat zplodiny ze vzduchu, viry, bakterie, plísně a jiné škodliviny, ale právě i zápach.

 

 

Právě se děje

Další zprávy