Zastřešení terasy umožní příjemné posezení i v dešti

Andrea Berniová
12. 7. 2013 11:00
Terasa bude chráněna před deštěm i chladem. Později se z ní může stát zimní zahrada
Díky zastřešení můžete na terase relaxovat za každého počasí
Díky zastřešení můžete na terase relaxovat za každého počasí | Foto: Archiv PROJEKTSTUDIO

Letní posezení na terase bude ještě příjemnější s pohodlným zahradním nábytkem. Večery pak může zpestřit letní grilování. Co když ale počasí venkovnímu relaxování nepřeje? S chladem a deštěm se vypořádá zastřešení terasy. To rozšíří obytný prostor domu i možnosti využívání terasy.

Relaxujte na terase, i když vám počasí nepřeje

Zastřešení, to může být jen průhledná střecha, ale také zcela uzavřený prostor, do kterého nepronikne déšť ani vítr. Co se týče materiálu, mívá zastřešení terasy hliníkovou konstrukci a průhledná výplň je pak tvořena odolným polykarbonátem.  Terasa by měla být otevřeným a prosvětleným prostorem, proto se klade důraz na co největší průhledné plochy. Ty ale bohužel nezastaví horké sluneční paprsky, takže se vyplatí pořídit si nad zastřešení ještě stínění, například markýzu. Zastřešení se dá vyrobit i na míru, takže netradiční půdorys terasy není problém.

Mobilní zastřešení se dá posouvat

Pokud nemá být terasa zakrytá neustále, je ideálním řešením mobilní zastřešení terasy. Dá se s ním manipulovat podle potřeby. Posuvné části zastřešení umožňují vpustit do prostoru letní vzduch. Pohybují se po pojezdových drahách a manipulace s nimi je jednoduchá, zvládne ji každý. Jednotlivé části terasy mohou být nejen posuvné, ale i otočné.

Terasa a zimní zahrada v jednom

V zimě může díky zastřešení vzniknout z terasy zimní zahrada. Ta by měla být z velké části prosklená a nemůže v ní chybět zahradní nábytek. Terasa se zastřešením bude tyto podmínky splňovat. Jen je potřeba j na podzim obohatit pokojovými či tropickými rostlinami. Zimní zahradu je ale potřeba vytápět, obzvlášť pokud v ní plánujete trávit čas. Jestli o zimní zahradu nestojíte, může být zastřešení terasa využívána k uskladnění zahradního nábytku a dalších sezónních věcí, které se během zimních měsíců nepoužívají.

 

Právě se děje

Další zprávy