Zařiďte si interiér ve stylu retro, není to těžké

Andrea Berniová
3. 12. 2012 11:52
Jak zařídíte svůj domov tak, aby vypadal jako ze starých zlatých časů? Zkuste tapety, retro spotřebiče a další doplňky

Pokud nově zařizujete interiér, nejspíš přemýšlíte, v jakém stylu by měl být. Jestli máte rádi starožitnosti a na moderní trendy v bydlení si nepotrpíte, pak si nejspíš zařídíte interiér v klasickém stylu: žádné divoké barvy ani neobvyklé materiály, hlavně tmavé dřevo a oblé tvary. Můžete mít i velmi moderní interiér se strohým nábytkem, tapetami a doplňky a také s materiály jako je sklo či ocel a s odvážnými barvami. Interiér si ale můžete zařídit také v retro stylu. Jak na to?

Zkuste sehnat doplňky v retro stylu

Zkuste napodobit styl, ve kterém byly interiéry zařízeny dříve. Vytvořte například „obývací stěnu". Jednu celou stěnu obývacího pokoje zaplňte nábytkem (skříňkami, vitrínami) od podlahy až po strop. Nábytek tak nebude různě rozmístěný po pokoji, ale soustředí se jen na jedno místo. Do obývací stěny umístěte televizor. Nikoli ale moderní plochý. Pokud to s retro interiérem myslíte opravu vážně, zkuste sehnat klasický televizor.

Co se týče podlahy, vyzkoušejte dřevěné parkety - dnes seženete i ty, které úmyslně nevypadají nově. Nebo se poohlédněte po vhodném koberci či linoleu. Na stěny nalepte tapety, které se k celkovému zařízení místností budou hodit.

Nebojte se ani veselých barev, třeba žluté, zelené či červené. Věděli jste, že dnes seženete i retro spotřebiče? Součástky v nich jsou nové, spotřebič nabízí spoustu funkcí, ale zvenčí vypadá vždy jako ze staré doby. Seženete tak třeba rádio, rychlovarnou konvici, topinkovač či kávovar.

Ještě než se pustíte do zařizování domu či bytu v tomto duchu, přemýšlejte, zda se vám to skutečně bude líbit ve všech místnostech. Nevypadalo by dobře, kdybyste jednu místnost zařídili v retro stylu a sousední pokoj velmi moderně.

 

Právě se děje

Další zprávy