Zahradnická výstava Flora Olomouc se blíží

Andrea Berniová
12. 4. 2012 7:04
Největší výstava květin u nás nabídne přehlídku rostlin i zahradnické trhy a také poradny
Olomoucké výstaviště je tradičním pořadatelem největších zahradnických svátků v ČR.
Olomoucké výstaviště je tradičním pořadatelem největších zahradnických svátků v ČR. | Foto: www.flora-ol.cz

Olomouc - Navštivte jarní etapu výstavy Flora Olomouc. Ta se koná od čtvrtka 19. dubna do neděle 22. dubna. Bude pro vás na Výstavišti Flora Olomouc otevřena vždy od 9 do 18 hodin. Je to největší a nejstarší výstavní květinová akce u nás.

Jarní květiny i kytice pro muže

Na výstavě si můžete prohlédnout mnoho exponátů, například ten s názvem Zahrada v pohybu. Bude mít podobu květinové spirály pestrých barev, která se skládá z rozkvetlých jarních květin - například tulipánů, narcisů, hyacintů nebo lilií. Exponát vytvoří český zahradní architekt Ivar Otruba.

Svaz květinářů a floristů ČR se zase představí s vlastními květinovými přehlídkami a také exponáty floristické soutěže v aranžování na téma Kytice pro muže. Členové Svazu školkařů ČR přivezou zelené výpěstky. Výstavy se aktivně zúčastní i zahradnické školy a také ekologická centra. To ale není zdaleka všechno.

Masožravé rostliny, kaktusy i bonsaje

Uvidíte i přehlídku rostlin pro zimní zahrady, přehlídku orchidejí, přičemž je možné využít odborné poradny. Můžete si prohlédnout i výstavu rododendronů, bonsají, azalek, masožravých rostlin, kaktusů a sukulentů a dalších rostlin. Základní vstupné na výstavu je 100 korun, důchodci a studenti zaplatí 80, děti 40 korun, držitelé průkazu ZTP a ZPT-P mají vstup zdarma.

Navštivte i zahradnické trhy

Během Flory Olomouc se také budou konat jarní zahradnické trhy. Můžete na nich nakoupit květiny, okrasné rostliny a dřeviny a také zahradnické potřeby od českých a moravských zahradníků, zahrádkářů a pěstitelských firem. Najdete zde ale prodejce i z Polska, Slovenska nebo Rakouska.

V areálu můžete navštívit i veletrh Hortifarm, který se zaměřuje na drobnou zahradnickou mechanizaci a také na pomůcky a potřeby pro zahradníky a zahrádkáře.

 

Právě se děje

Další zprávy