Zahradní posezení? To je gril i zahradní nábytek

Andrea Berniová
24. 4. 2013 17:00
Teplé jarní večery si také nelze představit bez grilování. Co všechno umí vaše zahrada
Relaxujte venku díky zahradnímu posezení
Relaxujte venku díky zahradnímu posezení | Foto: ISIFA/Thinkstock

Počasí konečně připomíná jaro a stále častěji tak můžete trávit teplé večery na zahradě, třeba grilováním, anebo jen odpočinkem. Téměř nezbytné je vytvořit si k tomu správné zahradní posezení. Stačí k tomu zahradní nábytek, gril a stínění.

Zahradní nábytek lze v hobby marketech, hypermarketech i na internetu najít v mnoha variantách, stylech i materiálech. Plastový nábytek je levný, ale nepříliš odolný.

Lépe je na tom dřevěný zahradní nábytek, ale o ten je třeba pečovat, aby dlouho vydržel. Ještě odolnější je pak kovový nábytek na zahradu. A co nábytek z ratanu? Relaxovat se dá také v houpací síti.

Plynový či elektrický gril?

Gril vybírejte podle vlastních preferencí. Tomu, kdo nedá dopustit na skutečný oheň a vůni dřeva, bude vyhovovat gril na dřevěné uhlí. Jeho nevýhodou je nutnost stále hlídat a udržovat správnou teplotu.

Elektrický gril se ovládá snáz. V jeho blízkosti ale musí být elektrická zásuvka, což není vždy možné - obzvlášť pokud je zahradní posezení umístěno uprostřed zahrady. Řešením pak může být plynový gril.

Zahradní stínění nabídne příjemný chládek

V horkých dnech se málokdo obejde bez stínění. U teras, které jsou alespoň částečně chráněny střechou domu, není potřeba stínění řešit, jindy může pomoci markýza. Pokud je posezení uprostřed zahrady, může pomoci slunečník či zahradní stan.

Nejlepší je, když je zahradnímu posezení vyhrazen prostor na zahradě, který je rovný a také zpevněný. Ideální je tedy vydlážděná terasa, anebo menší plocha z betonu. Nohy židlí pak nezapadnou do hlíny a stůl se nebude kymácet.

 

Právě se děje

Další zprávy