Zahrada Čech: Přijeďte se podívat do Litoměřic

Andrea Berniová
5. 9. 2012 5:46
Nejnavštěvovanjější zahradnická výstava začíná už 14. září. Nabídne i doprovodný program
Možná vaši zahradu obohatí něco z litoměřické výstavy
Možná vaši zahradu obohatí něco z litoměřické výstavy | Foto: Isifa/Thinkstock

V pátek 14. září začne už 36. ročník nejnavštěvovanější zahradnické výstavy v České republice. Výstava s názvem Zahrada Čech potrvá až do soboty 22. září a najdete ji na výstavišti v Litoměřicích. Otevřena pro vás bude vždy od 9 do 18 hodin. Poslední den ale skončí o hodinu dříve.

Výstava nabídne sortiment, který by mohl zajímat zahrádkáře, kutily a chalupáře. Těšit se můžete i na kulturní a doprovodný program. Za základní vstupné zaplatíte 80 korun, důchodci a studenti se na výstavu dostanou za 50 korun. Pokud s sebou vezmete i děti, bude vás jejich vstup stát 30 korun. Vstup se psy je povolen.

Zahradní nábytek, ovoce i skleníky

A co všechno na této prodejní výstavě najdete? Ovoce a zeleninu, ovocné stromky a okrasné dřeviny, dále také osivo, hnojiva a postřiky. Nebude chybět ani vybavení zahrady, tedy skleníky a pařeniště, zahradní nábytek a bazény a různé zahrádkářské a domácí potřeby. Přijďte si prohlédnout a nakoupit tradiční zahrádkářský sortiment.

Kromě toho zde ještě uvidíte stavební a průmyslové výrobky, nakoupit si můžete potraviny a přírodní léčiva, k dispozici vám bude poradna pro zahrádkáře a další služby pro ty, kdo se o svou zahradu starají.

Můžete se těšit na hudební program

Jaký doprovodný program je pro vás letos připraven? Bude probíhat denně, vždy přibližně od 11 do 15 hodin. Hned první den konání výstavy se uskuteční vyhlášení výsledků soutěže Regionální potravina Ústeckého kraje.

V dalších dnech vás čeká například přednáška Českého svazu včelařů, ale také módní přehlídka nebo vyhlášení výsledků soutěže Zelí roku. Na každý den je také naplánovaný hudební program.

 

Právě se děje

Další zprávy