Zabezpečte svůj domov, zloději o Vánocích nezahálejí

Andrea Berniová
19. 12. 2012 14:59
Pokud nebudete o Vánocích nebo na silvestra doma, nezapomeňte na opatření proti zlodějům
Zabezpečte svůj domov proti zlodějům
Zabezpečte svůj domov proti zlodějům | Foto: Isifa/Thinkstock

Vánoce jsou tady už za několik dní. Jak a kde je budete trávit? Zůstanete doma, anebo vyrazíte třeba na hory či k příbuzným? Ne každý tráví Vánoce doma. To je velká šance pro zloděje. Pokud tedy plánujete svůj domov v období Vánoc si silvestrovských oslav opustit, nezapomeňte ho dobře zabezpečit, ať nemáte zkažené Vánoce. Co ještě stihnete před odjezdem?

Alarm zloděje odhalí

Velmi spolehlivým prostředkem proti zlodějům je alarm. Jeho pohybová čidla lupiče odhalí. Alarm vám dokáže automaticky poslat SMS, abyste věděli, že se u vás doma něco děje. Účinnější je, když necháte alarm napojit na pult centrální ochrany. O nevítaném návštěvníkovi se hned dozví bezpečnostní agentura, která do vašeho domu či bytu vyšle mobilní hlídku. Za tuto službu si ale připlatíte.

Pokud kvůli předvánočnímu shonu už nestihnete nechat trvale instalovat alarm, můžete si ho třeba jen půjčit na dobu, kdy nebudete doma.

Přemýšlejte o venkovním osvětlení s čidlem

Zloděje by mohlo odradit venkovní osvětlení s pohybovým čidlem. Díky němu se prostor okolo domu zalije světlem, kdykoli je v jeho okolí zaznamenán pohyb. Zloděje by to mohlo zaskočit, anebo odhalit. Nákup osvětlení s čidlem byste mohli stihnout ještě před odjezdem.

Pořiďte si alespoň trezor

Pokud máte opravdu málo času na různá bezpečnostní opatření, zkuste alespoň koupit trezor. Rozhodně si ale nepořizujte malý trezor, který pak nepřipevníte, ale jen postavíte na zem. Zloděj může takový trezor odnést celý. Když k vám vniknou dva zloději, bude to pro ně ještě snazší. Trezory se obvykle pevně zabudovávají do stěny. Rychlejší ale bude, když ho pomocí kovových kotev necháte připevnit k podlaze či ke zdi.

Nejlepší je myslet na zabezpečení domova po celý rok, tedy pořídit si odolné dveře s bezpečnostním zámkem a také bezpečnostní okna.

 

Právě se děje

Další zprávy