Vznik třetí části Britské čtvrti začíná prodejem bytů

Veronika Skálová Veronika Skálová
6. 10. 2011 14:40
Vznikne 67 bytů, od vyššího standardu bydlení až po luxusní velké byty
Foto: Finep

Praha - Byty ve třetí etapě projektu, který označuje za svou "vlajkovou loď" začala prodávat developerká společnost Finep.

Stejně jako předcházející etapy i Britská čtvrť 3 má nabízet vyšší standard bydlení v pražských Stodůlkách, nedaleko stanice metra.

V budově bude 67 bytů od malometrážmích jedno a dvoupokojových bytů o rozloze 45 čtverečních metrů až po luxusní byty se čtyřmi pokoji  a rozlohou 119 čtverečních metrů.

Vyššímu standardu bydlení odpovídají i ceny, které se včetně DPH  se pohybují od 2 391 498 korun za 2+kk do 6 309 855 korun za 4+kk.

První etapa Britské čtvrti zahrnovala výstavbu 298 bytů, druhá pak 78 bytů. „Od zahájení prodeje první etapy projektu v květnu roku 2008 doposud nabídli 443 bytů, z nichž 80 procent je prodáno a 67 procent bytů je dokončeno," sdělil Michal Kocián, předseda představenstva Finep Holding. Hotová má být třetí etapa na podzim roku 2013.

I další velcí developeři v uplynulých týdnech zahájili prodej nových etap stávajících nebo zcela nových projektů. Očekávají totiž podzimní zvýšenou vlnu zájmu podpořenou očekávaným zvýšením snížené sazby DPH od ledna příštího roku, která se projeví i na ceně nového bydlení. Firmy optimismem nešetří - očekávají podobné prodeje jako v posledním roce před příchodem krize.

 

Právě se děje

Další zprávy