Výstavy ukazují novinky ve stavebnictví i architektuře

td
19. 1. 2012 1:41
Aktuální výstavy týkající se architektury překvapí širokou škálou zaměření
Interiér továrny a vzorkovny Sipral .
Interiér továrny a vzorkovny Sipral . | Foto: Galerie Jaroslava Fragnera

I během ledna a února 2012 po celé České republice probíhá hned několik výstav s jediným tématem - zabývají se moderní, ale i klasickou architekturou a problematikou stavebnictví. Expozici dávají možnost všem, kteří se zajímají o design a technologie, aby se lépe orientovali v oboru, nebo si prohlédli práci profesionálních architektů.

Až do 22. února se v Galerii Jaroslava Fragnera v Jihlavě koná výstava Věra a Vladimír Machoninovi 60´/70´. Kvůli zákazu publikování a architektonické tvorby se o tomto páru příliš neví, přitom z jejich dílny pochází například OD Kotva či karlovarský lázeňský hotel Thermal. Právě ty nejvýznamnější projekty se snaží expozice veřejnosti přiblížit pomocí dobových i současných fotografií, plánů, kreseb, ale i speciální projekce. Zájemci mohou navštívit i přednášku s diskuzí, která začne v galerii 2. února v 18 hodin.

Další výstava se zaměřuje spíše na profesionály v oboru stavebnictví, ale zaujme i investory nebo ty, kteří plánují rekonstrukci či stavbu domu. Již 18. ročník národní výstavy stavebních materiálů a technologií STAVITEL  2012 se koná na výstavišti v Lysé nad Labem v termínu 17. - 19. února. Výstava prezentuje klasické i nové stavební materiály i nejnovější technologie stavby, velkým přínosem bude také účast mnoha odborníků.

Projekt Stavíme - bydlíme se vyznačuje unikátním konceptem putovní výstavy. Během celých dvou měsíců se objede 18. ročník této akce osm českých měst. Pro návštěvníky je připravena inspiraci pro novostavby, ale i opravy a rekonstrukce domů a bytů. Navíc většina vystavujících firem přichází s nabídkou zajímavých veletržních cen svých produktů. Za první výstavou Stavíme - bydlíme se můžete vydat 27. až 28. ledna 2012 do Hodonína.

 

Právě se děje

Další zprávy