Vypadá váš byt nudně? Zkuste samolepky na stěny

Andrea Berniová
3. 1. 2013 13:07
Pokud přemýšlíte o tom, jak oživit interiér, mohly by být právě samolepky tou správnou volbou. Zkuste také malby
Zkuste samolepky či tapety
Zkuste samolepky či tapety | Foto: Tapety Flügger

Máte pocit, že místnosti ve vašem bytě či domě vypadají nudně? Interiér můžete oživit různě: novým nábytkem, dekoracemi, anebo vhodně vybraným bytovým textilem. Zkuste se ale zaměřit také na stěny. Neměli byste vymalovat nebo jinak ozvláštnit právě zdi místností?

Samolepky dokážou s interiérem divy

Oblíbenou dekorací, kterou můžete oživit stěny či nábytek, jsou speciální samolepky. Seženete je ve větším papírnictví, ale především v hobby marketech. Samolepku stačí sundat z archu a opatrně nalepit na zeď nebo třeba na dveře vestavěné skříně. Samolepku je potřeba ještě uhladit, aby se pod ní nevytvořily nevzhledné vzduchové bublinky.

Můžete vybírat z různých velikostí, tvarů, stylů i barev samolepek. Chcete romantické růžičky, orientální vzor, nebo raději strohé geometrické tvary? Je to na vás. Řiďte se vlastní fantazií a tím, co se vám líbí. Jen při vybírání samolepky myslete na to, zda se do vašeho interiéru bude barevně a stylově hodit, nebo jestli není příliš velká a máte ji kam nalepit.

Ozdobte stěnu vlastními malbami

Pokud se vám samolepky nelíbí, nebo se vám zdají příliš okoukané a jejich výběr úzký, můžete to vyřešit jinak. Co třeba si květiny či ornamenty na stěnu rovnou namalovat? Vytvořte si šablonu, kupte malé balení barvy a také štětec a můžete se do toho pustit. Vytvoříte tak dekoraci, kterou doma nikdo nemá.

Pokud chcete rozveselit dětský pokoj vašich ratolestí, můžete se poohlédnout po samolepkách s dětskými motivy. Když se vám ani vašim dětem žádné nezalíbí, opět můžete sáhnout po barvách a šablonách. A co třeba nechat to na dětech? Mohly by si pokojíček vyzdobit samy.

 

Právě se děje

Další zprávy