Vychutnejte si odpočinek na čerstvém vzduchu. Na terase

Andrea Berniová
23. 4. 2012 7:48
Posezení a relaxování na terase je synonymem pohody

Terasa bývá umístěna na zahradě, ale zároveň jen krůček od domu, kam si můžete dojít pro dobrou knížku nebo něco k pití. A odpočinek může začít. Možnost venkovního posezení určitě oceníte také při grilování.

Výběr materiálu je na vás

Stabilita terasy záleží na jejím podkladu, tomu byste tedy měli věnovat pozornost. Co se týče materiálů používaných k povrchové úpravě terasy, oblíbená je dlažba nebo dřevo. To je ale náročnější na údržbu. Čím dál rozšířenější je také materiál nazvaný WPC, tedy tak zvaný kompozitní materiál. Ten se skládá ze dřeva a plastu.

Se střechou nebo bez?

Je na vás, zda chcete mít terasu zastřešenou. Pokud ano, je dobré na to myslet už při stavbě domu a třeba na určitém místě nechat střechu delší, aby pozdější terasu zakryla. Zastřešení je ale samozřejmě možné postavit i dodatečně. Oblíbeným typem terasy je ta, na kterou vyjdete prosklenými dveřmi rovnou z kuchyně nebo obývacího pokoje.

Zahradní nábytek je důležitý

K terase budete určitě potřebovat zahradní nábytek. Hodí se dřevěný stůl a několik rozkládacích křesel nebo dřevěná lavice. U zahradního nábytku je důležitá jeho kvalita a odolnost. Pokud mu nesvědčí déšť ani slunce, měli byste ho výhradně ponechávat pod střechou. Jestli vám nevyhovuje nabídka na trhu, nechte si nábytek nechat vyrobit na míru. Můžete mít samozřejmě i plastový zahradní nábytek.

Ten ale často nevypadá tak stylově a bývá i méně odolný vůči zátěži. Existují i jiné materiály, například umělý ratan nebo kov. Prodávají se i kombinace: u křesel třeba dřevo nebo kov s látkou, u stolů kov se sklem. Vybírejte podle svého vkusu a preferencí a také tak, aby nábytek ladil s okolím.

 

Právě se děje

Další zprávy