Vybíráte kuchyňskou linku? Počítejte i se spotřebiči

Andrea Berniová
12. 11. 2012 11:00
Nechte si kuchyňskou linku zhotovit na míru. Výběr materiálu, vzhledu i rozvržení úložných prostor je na vás
Jak bude vypadat vaše kuchyňská linka?
Jak bude vypadat vaše kuchyňská linka? | Foto: Aktuálně.cz

Pokud rekonstruujete či nově zařizujete kuchyni, určitě jste už přemýšleli o tom, jak by měla vypadat. Bude spíš v modernějším stylu, se strohými liniemi a novými materiály, anebo půjde o kuchyni zařízenou klasicky? Podle toho je potřeba vybrat typ podlahy, ale i jídelní stůl a židle. Hlavní a často nejdůležitější součástí kuchyně je ale kuchyňská linka.

O podobě kuchyňské linky rozhodněte sami

Nechte si zhotovit kuchyňskou linku na míru. Můžete tak její vzhled a rozvržení přizpůsobit svým představám. Potřebujete spíš hodně skříněk a šuplíků, anebo otevřené police? Sami si zvolte, jak by měly být úložné prostory kuchyňské linky rozloženy, aby co nejlépe vyhověly vašim potřebám.

Vestavné spotřebiče do linky dobře zapadnou

Až budete plánovat rozvržení linky, nezapomeňte také na vestavné spotřebiče. Ty s kuchyňskou linkou splynou lépe než klasické spotřebiče a nenarušují ráz místnosti. Vypadají jako přirozená součást kuchyně. Rozmyslete si, které vestavné spotřebiče v kuchyni chcete mít, zjistěte si jejich rozměry a vyčleňte pro ně v kuchyňské lince dostatek místa. A jaké spotřebiče mohou být vestavěné? Například myčka, lednice, mikrovlnná i elektrická trouba anebo kávovar.

Nezapomeňte také zajistit dost elektrických zásuvek. Důležité je i dostatečné osvětlení. Proto umístěte přímo nad kuchyňskou desku (tedy pod horní skříňku) jednu nebo více zářivek.

Vyberte si barvu i dekor skříněk

Jak tedy bude vaše kuchyňská linka vypadat? Některé skříňky mohou být prosklené, jiné neprůhledné. Vše je na váš: materiál, barvy i dekor. Pokud zvolíte dřevěný vzhled, je potřeba tomu přizpůsobit i ostatní dřevěné zařízení. Bude se kuchyňská linka hodit k podlaze či ke stolu s židlemi? Nezapomeňte také vybrat kuchyňskou desku a promyslet i její rozvržení.

 

Právě se děje

Další zprávy