Vybavte si domácí posilovnu a cvičte v pohodlí domova

Andrea Berniová
6. 11. 2012 10:38
Domácí posilovna bude jenom vaše. Na cvičení navíc budete mít víc času, který byste jinak promeškali cestou do fitness centra
Cvičte v pohodlí domova, a to díky domácí posilovně
Cvičte v pohodlí domova, a to díky domácí posilovně | Foto: Miroslav Hrdlička

Pokud potřebujete zpevnit postavu, nebo vás cvičení zkrátka baví, nejspíš navštěvujete některé z mnoha fitness center. Ta nabízejí spoustu různých cvičících strojů. Problém ale může být v tom, že někdy je zkrátka stroj, který byste zrovna potřebovali používat, obsazený a vy musíte čekat.

Po cvičení si nejspíš zajdete do sprch, kde může být také plno. Pak se budete převlékat v nepříliš prostorné šatně a nakonec za to všechno ještě zaplatíte nemalé peníze. Možná jste s ničím podobným nikdy neměli problém a fitness centrum, kam chodíte, vám zcela vyhovuje. Přemýšleli jste ale někdy o domácí posilovně?

Máte doma dost místa? Věnujte ho posilovně

Pokud máte v domě či v bytě volnou jednu prostornou místnost, určitě o domácí posilovně uvažujte. Má mnoho výhod. Nemusíte vlastně vycházet ven z domu, což se hodí obzvlášť v zimě. Když totiž rozehřátí z cvičení či sprchy vyběhnete do mrazu, koledujete si o nachlazení.

Další výhodou posilovny doma je to, že váš čeká jen počáteční investice do vybavení, pak už za pravidelné cvičení neplatíte nic. Stroje jsou navíc jen vaše - víte, že na nich cvičíte jedině vy, anebo další členové rodiny. Po cvičení se odeberete do své vlastní koupelny, což je mnohem hygieničtější než sprcha použitá mnoha lidmi před vámi.

Nezapomeňte na zrcadla a odvětrání

A jak by tedy domácí posilovna měla vypadat? Počet strojů je jen na vás, pokud se jich ale do místnosti moc nevejde, hledejte ty multifunkční, na kterých můžete provádět hned několik různých cviků.

Základem jsou také velká zrcadla na stěnách, díky kterým zjistíte, zda cvičíte správně a zda máte vhodné držení těla. Pokud si při cvičení rádi pouštíte hudbu, při vybavování domácí posilovny to zohledněte. Nezapomeňte také na dostatečné odvětrání.

 

Právě se děje

Další zprávy