Vůně čerstvého chleba každé ráno? S domácí pekárnou ano

td
12. 1. 2012 3:24
Domácí pekárna pomůže nejen s pečivem, ale i domácím džemem nebo jogurtem
Foto: Aktuálně.cz

S čerstvým a křupavým pečivem je každé ráno hned mnohem příjemnější, jen málokdo však zvládá kupovat chléb či housky každý den. S tímto problémem pomůže domácí pekárna, se kterou lze upéci vlastní chleba jako mávnutím kouzelného proutku. Jak vybrat pekárnu tak, aby splňovala vaše individuální požadavky? Seznamte se s nejdůležitějšími parametry, které pomohou zvolit tu nejvhodnější.

V první řadě je třeba se rozhodnout, k čemu vlastně bude pekárna sloužit. Budete péci pouze chleba z předem smíchaných směsí, nebo raději zkoušíte vlastní originální recepty? Pro kolik lidí bude pekárna péci a upotřebíte i bohatší výběr funkcí? V některých domácích pekárnách je totiž možné připravit i domácí džemy, pizzu nebo dokonce sýry a jogurty. To nadchne zejména nadšence pro BIO produkty, které lze vyrobit přímo doma bez přidaných přísad a chemie.

Výhodou domácích pekáren je poměrně malá spotřeba energie a téměř samostatné fungování. Většinou stačí pouze vsypat předem připravenou směs spolu, přilít vodu a o zbytek se postará přístroj. Smíchá suroviny, uhněte těsto a oznámí, že chléb je hotový. Existuje ale i nespočet samostatných receptů na nejrůznější variace pečiva. Lze tak vytvořit špaldový, celozrnný, nebo dokonce banánový chléb, skvělou službu pekárna odvede také lidem se speciální dietou. Pokud potřebujete dodržovat bezlepkovou dietu, shánějte přístroj se speciální funkcí pro tento typ pečiva.

 

Právě se děje

Další zprávy