Voda ve vašem bazénu je stále studená? Ohřejte ji

Andrea Berniová
26. 6. 2012 6:00
Postarejte se o příjemnější teplotu vody v bazénu
Díky ohřevu se v bazénu můžete koupat déle
Díky ohřevu se v bazénu můžete koupat déle | Foto: Isifa/Thinkstock

Rádi byste se už konečně vykoupali v bazénu, ale i přes horké počasí je voda v něm na váš vkus stále příliš studená. Řešením může být třeba bazénové zastřešení, díky němuž se voda v bazénu rychleji ohřeje a její teplota zůstane déle příjemná. Nejde ale o levnou záležitost. Zkuste ohřev vody.

Mátě několik možností, jak vodu v bazénu ohřát. Jednou z nich je tepelné čerpadlo, které využívá teplo z okolního vzduchu a díky němu vodu ohřívá. Je tak velmi úsporným řešením, spotřebuje mnohem méně elektrické energie než klasický elektrický ohřívač. Možná jste si dosud mysleli, že tepelné čerpadlo se používá jen k vytápění domů. Dokáže ale ohřívat právě i vodu v bazénu, a to za minimálních provozních nákladů.

Solární ohřev nepotřebuje elektřinu

Dalším řešením může být solární ohřev vody. Po investici do pořízení solárního ohřevu už se voda bude ohřívat zdarma. Solární ohřev vody nepotřebuje ke svému fungování energii z elektrické sítě. Existují ale naopak přístroje, které k ohřevu vody využívají výhradně elektrickou energii.

Voda může být teplejší také díky bazénové folii - jde o tak zvanou solární bublinkovou folii. Kromě toho, že zakryje hladinu a zabrání tak nečistotám, aby se dostaly do vody, ještě částečně ohřívá vodu díky sluneční energii.

Záleží na množství vody

Přístroje pro ohřívání vody se často dají použít pro nadzemní i zapuštěné bazény. Zásadní je ale velikost bazénu, tedy množství vody v něm. Podle toho vybírejte typ a výkonnost ohřevu. Díky ohřevu vody si můžete koupání v bazénu užívat mnohem déle - od jara do podzimu.

--------------------------------------------------------------------------------

Už máte svůj bazén?

 

Právě se děje

Další zprávy