Venkovní sprcha vás v letních dnech příjemně osvěží

Andrea Berniová
16. 7. 2012 10:08
Nemusíte mít bazén, a přesto si díky sprše užijete osvěžení. Anebo si pořiďte oboje
Venkovní sprcha přinese vítané osvěžení
Venkovní sprcha přinese vítané osvěžení | Foto: Reuters

Možná se chcete na zahradě v parných letních dnech osvěžit, ale koupě bazénu vám připadá zbytečná. Je s ním totiž moc starostí, museli byste do něj přivést velké množství vody a možná by ani nebyl příliš využívaný. Jak to ale udělat, abyste se mohli třeba při opalování ochladit? A co když vaše děti mají vodu rády, ale vy byste se o ně v bazénu báli?

Zkuste venkovní sprchu. Ty se vyrábějí z různých materiálů, v různém designu a také nabízejí různé funkce. Vodu do nich ale musíte přivést sami. Pomůže vám hadice, která se na venkovní sprchu napojí.

Voda nemusí být ledová

Obzvlášť pokud se rádi opalujete na zahradě a občas vám bývá až příliš horko, studenou sprchu určitě oceníte. Ale nemusíte tělu udělovat šok v podobě ledové vody na rozpálené pokožce. Některé zahradní sprchy dokážou ohřívat vodu a můžete si tak nastavit teplotu vody podobně jako u sprchy v koupelně.

Solární sprcha zajistí teplou vodu jen díky slunečnímu záření. Teplá voda se pak hromadí v akumulačním zásobníku o určitém objemu. V letních dnech asi ale přece jen uvítáte vlažnou nebo spíše studenější vodu.

Sprchu oceníte i u bazénu

Venkovní sprcha ale nemusí sloužit jen jako náhražka bazénu. Proč nemít oboje? Sprcha se dá umístit na dlažbu hned k bazénu. Můžete se pod ní osvěžit, než do bazénu půjdete, anebo tak smýt alespoň část opalovacího krému, aby vám jeho mastná konzistence nezhoršovala kvalitu vody v bazénu. Nebo se pod sprchou opláchněte, až z bazénu vyjdete. Zmírníte tak pach chloru, který po opuštění bazénu můžete cítit. Co se týče podkladu sprchy, můžete ji umístit na dlažbu k bazénu.

 

Právě se děje

Další zprávy