Vana, nebo sprchový kout? Můžete mít i obojí

Andrea Berniová
5. 11. 2012 11:00
Vana má své výhody a nevýhody, stejně jako sprchový kout. Můžete mít ale obojí najednou
Vana nemusí být umístěná těsně u zdi
Vana nemusí být umístěná těsně u zdi | Foto: SIKO Koupelny

Nově zařizujete, anebo rekonstruujete koupelnu a přemýšlíte, jak by měla vypadat? Můžete vybírat z různých typů a barev obkladů. Ty ale budou vaši koupelnu zdobit léta, proto vybírejte spíše nadčasové barvy a motivy. A co sanitární keramika? Zkuste třeba umyvadlo pro dva, anebo barevnou toaletu. Možná ale stále váháte, zda zvolit vanu, anebo sprchový kout.

Rohová vana může pasovat i do malé koupelny

Pokud chcete spíše vanu, je potřeba ještě vybrat její typ. To, jakou vanu zvolíte, ovlivní celkový vzhled koupelny. Právě vana totiž často bývá jejím nejvýraznějším prvkem. Máte z čeho vybírat. Chcete rohovou vanu? Žádný problém. Vana vás dokonce umí i namasírovat, a to díky masážním tryskám. Myslíte, že do vaší malé koupelny se rohová vana nevejde? Nemusí to tak být. Rohové vany mohou mít i asymetrické rozměry, takže se koupelně dokážou přizpůsobit a využijí každý centimetr místa.

A co umístění vany? Bude u zdi, anebo si pořídíte klasickou retro vanu na nožičkách a postavíte ji doprostřed koupelny?

Chcete raději sprchový kout?

Sprchový kout bývá častým řešením u malých koupelen, protože nezabere tolik místa. Není to ale vždy pravidlem - seženete i velmi rozměrné sprchové kouty, které se hodí do velkých koupelen. Klasikou je sprchová vanička a k ní připevněná posuvná zástěna. Můžete ale při sprchování stát na dlažbě. Záleží jen na vašem vkusu a prostorových a finančních možnostech.

Stále se nemůžete rozhodnout mezi vanou a sprchovým koutem? Pokud se rádi koupete i sprchujete, možná oceníte vanu s vanovou zástěnou. Ta nabízí výhody vany a sprchového koutu v jednom

 

Právě se děje

Další zprávy