V Praze začal veletrh starožitností Antique

Ingrid Špátová
24. 11. 2011 9:19
Novoměstská radnice se proměnila v království hraček - začal podzimní veletrh starožitností Antique

Hračky nás provázejí od útlého dětství, někoho i v dospělosti a to především jedná-li se o starožitné hračky. Starožitné panenky, medvídci, plechové hračky, deskové hry a divadélka z období sedmnáctého až dvacátého století jsou k vidění na podzimním veletrhu starožitností Antique. Ten probíhá v pražské Novoměstské radnici ve dnech 24. až 27. listopadu a to již po osmadvacáté.
Kromě hraček představí již tradiční veletrh spojený s prodejní výstavou starožitné šperky, sklo, obrazy, porcelán, nábytek a další užité umění. Díky přijatelným cenám lze zde tedy najít i inspiraci na nákup vánočních dárků. Vystavovat a prodávat své artefakty a umělecké kolekce bude na šedesát starožitníků a galeristů z celé republiky.

Pořadatelem veletrhu je Asociace starožitníků, která letos působí v České republice již dvacátým rokem.

„Největší pozornost je věnována panenkám, které mají nejširší okruh obdivovatelů, mezi něž patří i řada známých osobností. Na veletrhu jsou vystaveny kusy z různých období a materiálů - například s biskvitovou hlavou a pravými vlasy, dřevěné nebo celuloidové. Budeme rádi, pokud si panenky, ale i ostatní hračky a vystavené artefakty najdou své příznivce i na podzimním veletrhu,"  říká Simona Šustková, prezidentka pořádající Asociace starožitníků.

 

Právě se děje

Další zprávy