V Praze vzniknou nové byty, i na místě továrny ETA

Andrea Berniová
13. 3. 2012 23:21
Geosan Development vybuduje nové byty ve Vršovicích. A nebude sám
Foto: Aktuálně.cz

Na pomezí pražských Nuslí a Vršovic by měly vzniknout nové byty. Mimo jiné se na ně přemění kancelářská budova bývalé elektrotechnické továrny ETA. Budova pochází z první republiky a její přestavbu na byty má v plánu developerská společnost Geosan Development patřící do stavební skupiny Geosan.

Čtyřicet bytů v továrně

Nejprve na jaře roku 2014 v sousedství bývalé továrny vyroste nová budova, která poskytne 114 bytů. Následně bude přestavěna právě někdejší tovární budova, kde vznikne dalších 40 bytů. Realizace první části projektu developerské společnosti by měla začít letos v létě.

Geosan Development je jednou z dceřiných společností firmy Geosan Group. Tato společnost se v tuzemsku řadí mezi přední stavební firmy. Mezi činnosti, kterými se zabývá, nepatří jen výstavba nových bytů, ale například i výstavba komunikací, čistíren odpadních vod a kanalizací nebo odstraňování starých ekologických zátěží.

Ve Vršovicích nestaví jen Geosan

Nebude se ale jednat o jediný developerský projekt uskutečněný v pražských Vršovicích. V této části města plánuje výstavbu nových bytů také společnost Crestyl. Přesněji, její projekt realizován mezi budovou Ministerstva životního prostředí a podnikem KOH-I-NOOR. Projekt nabídne potenciálním zájemcům 266 nových bytů. Společnost Crestyl realizuje své projekty v různých městech České republiky, kromě Prahy je to například Beroun, Chomutov nebo Opava.

Celkově se v Praze v loňském roce prodalo 3 791 nových bytů. Tento údaj pochází ze statistiky developerské firmy Trigema. Meziročně se tak prodej bytů zvýšil o deset procent. V Praze ale stále převažuje nabídka nad poptávkou.

 

Právě se děje

Další zprávy