Teplo v bytě či domě vám zajistí topné obrazy a zrcadla

Andrea Berniová
27. 2. 2012 8:13
Topné obrazy a zrcadla ekologicky a efektivně vyhřejí váš domov

Chtěli byste svůj dům či byt vytápět ekologicky a chránit tak životní prostředí? Nechcete radiátory ani kamna? V tom případě byste měli uvažovat o vytápění pomocí obrazů. Jde o tak zvané topné obrazy, které fungují na bázi infračerveného záření. Toto vytápění, se označuje jako sálavé. Teplo se v tomto případě šíří pomocí infračervených paprsků z panelu potaženého motivem obrazu. Nezahřívá se však přímo vzduch jako je tomu u konvenčního vytápění, ale okolní předměty (nábytek, podlaha, stěny). 

Topné obrazy jsou ideální při dýchacích potížích

Tento způsob vytápění je navíc vhodný i pro astmatiky a alergiky, kterým ústřední topení může způsobovat dýchací potíže.  Při vytápění infrapanely totiž nedochází k víření vzduchu a tím ani prachu. Panely nevysušují vzduch, naopak pomáhají vysušovat zdi. Jsou navíc vkusným doplňkem do domácnosti - na rozdíl od často nevzhledných radiátorů. 

Obrazy také vytápějí místnost zcela rovnoměrně. Infrapanely zahřívají i lidské tělo a mají na něj blahodárné účinky. Infračervené panely také zabraňují i vzniku plísní. Okolní předměty mají díky nim totiž vyšší teplotu než vzduch, což zabraňuje srážení vlhkosti.

Jak bude obraz vypadat? Přesně jak si přejete

Motiv obrazu je samozřejmě na vás. Můžete si vybrat z nabízených modelů, ale není problém dodat výrobci vlastní obrázek (v elektronické formě), kterým se infračervený panel potáhne. Můžete si vybrat i rám. Infračervený panel v podobě obrazu je napájen z elektrické sítě.

Údržba topných panelů je jednoduchá. Stačí z nich jen otřít prach suchou prachovkou. Na stejném principu jako obrazy fungují také topná zrcadla. Ta se navíc nikdy nezamlží - ani v koupelně. O topné zrcadlo ani topný obraz se nespálíte. Nevýhodou je, že infrapanel vyhřívá jen místnost, ve které je nainstalován. Nelze tak otevřením dveří vyhřát sousední místnost.

 

Právě se děje

Další zprávy