Tepelné čerpadlo vzduch-voda usnadní topení

Ingrid Špátová
26. 11. 2011 15:39
Tepelné čerpadlo Revel šetří peníze, zdraví i pořádek v domě
Foto: Aktuálně.cz

Aktuální možnost pohodlného vytápění starých domů nabízí tepelné čerpadlo vzduch-voda od firmy REVEL. Instalace tepelného čerpadla Revel je rychlá, snadná, bezpečná a plně funkční, navíc se může využít v libovolném místě stávající topné soustavy.

Staré objekty jsou mnohdy dosud vytápěny kotli na tuhá paliva, které vyžadují trvalou obsluhu. Jde o zajišťování paliva před zimou, jeho dosypávání do kotle, údržba ohně, odstraňování popela, čištění kotle a tak dále. S těmito fyzicky i časově náročnými se spojuje i nepořádek a zápach.

Výhody instalace tepelného čerpadla vzduch-voda LWR(b)-8kW jsou překlenutí padesáti až sta procent topného období úsporným bezobslužným zdrojem tepla, snížení potřebného množství paliva a jeho přípravy, stejně jako omezení likvidace popela. Celý dům může zároveň přejít na nižší elektrickou sazbu. Instalace čerpadla navíc přináší možnost levnější přípravy teplé vody v létě.

Technické podmínky pro instalaci jsou instalace USP sady se silným oběhovým čerpadlem, filtrací a ochranou před vysokou teplotou vody, regulace tepelného čerpadla podle pokojového termostatu a napuštění etanolu do soustavy v množství pěti až deseti procent objemu. Vliv na efekt instalace však má i řada faktorů jako stav oken, zateplení domu a jiné.

Cena za instalaci, kterou je možné zvládnout během půl dne, je asi 70 tisíc korun bez DPH.

 

Právě se děje

Další zprávy