Tapety nejsou minulostí, mohou vypadat i moderně

Andrea Berniová
5. 6. 2012 6:39
Hrajte si s tapetami. Jednobarevné, vzorované, na celou stěnu nebo jen na její část?
Tapety dokážou ozvláštnit interiér.
Tapety dokážou ozvláštnit interiér. | Foto: Isifa/Thinkstock

Myslíte, že tapety už jsou dnes zapomenuté? Děsí vás vzpomínka na to, jak vypadaly vytapetované pokoje před lety? Dnes ale tapety nevypadají jako dřív. Když vyberete tu správnou a dobře ji umístíte, můžete interiér nevídaně oživit a dodat mu moderní a stylový vzhled. Dávno už také neplatí, že místnost musí být vytapetovaná celá - od podlahy po strop a na všech stěnách. Můžete tapety nalepit jen na jednu stěnu nebo klidně i pouze na její část. Záleží na vás.

Květiny, ornamenty nebo moře?

Tapeta dokáže zaplnit prázdnou stěnu, umí oživit interiér a dodat mu určitou atmosféru. Dnešní kvalitní tapety neztrácejí barvu a mohou být i omyvatelné. Pokud potřebujete opticky zvětšit místnost, pomůže fototapeta s realistickým motivem, který bude zobrazovat například krajinu či moře.

Není ale problém sehnat tapety s různými květinovými i jinými ornamenty či geometrickými vzory, které dotvoří váš interiér a podtrhnou jeho styl. Existují dokonce tapety s 3D efektem. Nebojte se barev. Pokud budou ladit s nábytkem či doplňky interiéru, určitě ho vhodně doplní.

Jednobarevná tapeta je střízlivější

Tapeta nemusí jen zobrazovat ornamenty ani nemusí mít podobu realistických fotografií. Může být jednobarevná. Aplikace tapet bývá dnes snazší než dřív, stejně tak jejich odstraňování. Nemusíte se bát, že pokud se vám tapeta přestane líbit, musí vás nutně čekat její pracné a únavné několikadenní odstraňování.

Kromě tapet můžete stěny v interiéru oživit ještě pomocí nejrůznějších samolepek. A proč nevzít výzdobu doslova do vlastních rukou? Stačí štětec, barva a jistá ruka. Ve vytváření různých jednoduchých maleb na zeď mohou pomoci i šablony.

--------------------------------------------------------------------------------

Nejlepší tapety pro váš byt.

 

Právě se děje

Další zprávy